Έλληνες στρατιωτικοί: Πώς το υπηρεσιακό κινητό μπλοκάρει την υπόθεση

Ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες από τους δύο στρατιωτικούς για την υπηρεσιακή συσκευή, ώστε να… τρέξει με πιο γοργούς ρυθμούς η έρευνα

Σε ένα ατέρμονο παιχνίδι νεύρων απέναντι στην Ελλάδα επιδίδεται η Τουρκία, με αφορμή την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι εδώ και 50 ολόκληρες ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί εναντίον του καμία σαφής κατηγορία και με δεδομένη πλέον την έκθεση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jandarma) που βρήκα «καθαρά» τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με σημερινό (19/04/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η σχετική έκθεση παραλήφθηκε από την Εισαγγελία της Αδριανούπολης και ήδη έχει περιληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

Ωστόσο, οι τουρκικές Αρχές επιμένουν να δίνουν διαστάσεις «θρίλερ» σε ό,τι αφορά το τρίτο υπηρεσιακό κινητό που είχαν επάνω τους ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας, Δημήτρης Κούκλατζης και υπό το πρόσχημα αυτό κρατούν ανοικτή ακόμη τη δικογραφία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η στρατοχωροφυλακή της γείτονος δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να διαβάσει το κινητό που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό και είχαν μαζί τους οι δύο Έλληνες, καθώς διαθέτει ειδικό λογισμικό προστασίας, το οποίο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να «σπάσουν» οι Τούρκοι ειδικοί.

Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα, πάντα, με το «Έθνος», μετέβησαν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Τούρκοι δικηγόροι της ελληνικής πλευράς, ο Χακάν Γιαλτσιντούκ και η Σελίν Οζέλ, οι οποίοι ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες από τους δύο στρατιωτικούς για την ηλεκτρονική υπηρεσιακή συσκευή που βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων, ώστε να… τρέξει με πιο γοργούς ρυθμούς η έρευνα.

Οι δύο συνήγοροι ανέφεραν, μάλιστα, στην εφημερίδα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συνεργαστούν με τις τουρκικές Αρχές ανά πάσα στιγμή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της υπηρεσιακής συσκευής.

 newsbomb.gr