Καστοριά

Ο νέος στόχος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς

Εδώ και αρκετά χρόνια, καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο που βάλαμε παλαιότερα. «Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΑΙΜΑ». Σήμερα ο Σύλλογος προχωρεί νέο ΟΡΑΜΑ και ΣΤΟΧΟ, μετά την πρώτη επιτυχία, ΚΑΘΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ.

Στην εποχή μας, οι ηθικές αξίες περνούν κρίση. Οι υλικές αξίες έχουν υποσκελίσει τις ηθικές. Ζούμε σε μια εποχή που το ΕΓΩ είναι αδιαφιλονίκητα υπέρτερο του ΕΜΕΙΣ. Ο υπερκαταναλωτισμός και το όραμα του υλικού ευδαιμονισμού, ισοπέδωσαν τις ηθικές αντιλήψεις, εξάλειψαν την ευαισθησία, άμβλυναν την ηθική βούληση. Ο άνθρωπος έπαψε να είναι συνάνθρωπος. Δεν αντιμετωπίζεται ως αξία, αλλά ως μέσο εκμετάλλευσης.

Εμείς θα προσπαθήσουμε [ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΊΣΩΣ] να πάμε κόντρα σ’ όλα αυτά, και ως νέοι ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ. να κυνηγήσουμε τον στόχο μας.

Στην γκρίζα εποχή που ζούμε υπάρχουν κάποιες ΟΑΣΕΙΣ με ανθρώπινο πρόσωπο και ελπιδοφόρα μηνύματα, για τους διψασμένους και τους αγωνιστές. Υπάρχουν οι Εθελοντικές ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ με πολλαπλές δραστηριότητες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Βλέπε Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών. και φίλοι περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε η Εθελοντική προσφορά Αίματος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού, αποτελώντας παράλληλα, έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η φλόγα της ΑΓΑΠΗΣ, η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που μαςδιακρίνει, να μεταλαμπαδευτεί, να εμφανίσει συνειδήσεις, να αγγίξει τις ψυχές και να πυρώσει τις καρδιές των συνανθρώπων μας, μεταφέροντας το μήνυμα ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι προσφορά ΖΩΗΣ.

Το Νοσοκομείο μας, με το επιστημονικό προσωπικό της Αιμοδοσίας, παρά τα όσα προβλήματα, δίνουν τον δικό τους αγώνα για κάλυψη των μεγάλων αναγκών των συμπολιτών μας. Οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας, μας χρειάζονται, γι αυτήν αγωνιούμε, γι αυτήν αγωνιζόμαστε.

Ελπίζουμε ή ευχόμαστε ότι θα μεταφέρουμε την αλλαγή στην νοοτροπία, την σκέψη και εσωτερική δράση, ώστε να αγκαλιάσουμε, όσοι περισσότεροι γίνεται τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και να αντλήσουμε Ικανοποίηση από την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο.

Ας μην Ξεχνάμε, τι λέει ο Ποιητής:

ΑΓΑΠΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΙΩΣΕ

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ

ΜΟΝΑΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ

Και έτσι μ’ αυτές τις σκέψεις θα προχωρήσουμε να πραγματοποιήσουμε τον νέο μας στόχο:

ΚΑΘΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Όταν το 1985, οι παλαιότεροι ημών ίδρυσαν τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς,  με φιλοδοξία και όνειρα, για βοήθεια και προσφορά στον κάθε Καστοριανό πάσχοντα και έχοντα την ανάγκη αίματος  συνάνθρωπο μας, δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν ότι σύντομα η Καστοριά θα ήταν ΑΥΤΑΡΚΗΣ σε κάλυψη των αναγκών της με ΑΙΜΑ.

Και όμως αυτή η προσπάθεια, οι κόποι και οι φιλοδοξίες των ιδρυτών του ΣΕΑΝΚ της εποχής εκείνης φύτρωσαν, κάρπισαν και σήμερα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Οι Καστοριανοί δια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν  απόλυτη κάλυψη των αναγκών τους σε ΑΙΜΑ.

Καταφέραμε να δίνουμε ζωή, σε κάποιον που μπορεί να φύγει από την ζωή , το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΑΙΜΑ των μελών μας. Σημαντικότερο από όλα είναι να μετατραπούν οι αιμοδότες που δίνουν αίμα όταν παραστεί ανάγκη (αιμοδότες αντικατάστασης) σε τακτικούς. Μόνο έτσι θα σταματήσει να συντηρείται η σημερινή  ελλειμματική κατάσταση της χώρας σε ΑΙΜΑ, όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν είναι βέβαια πολύ απλό. Θέλει δουλειά και προσπάθεια έχουμε περισσότερα από 1.500 ενεργά μέλη στον Σύλλογο μας. Αλλά οι αρρώστιες, τα φάρμακα, οι ιώσεις, τα ποτά, τα ξενύχτια και τα ταξίδια (απουσίες) κάνουν την ανεύρεση αιμοδοτών την ώρα που τους χρειάζεσαι  αρκετά δύσκολο. Οι λόγοι που αναφέραμε, αποκλείουν αρκετούς εθελοντές από την προσφορά τους, παρά την καλή τους θέληση. Τα μέλη και η  Δ/ση όμως του Συλλόγου, καθημερινά στις επάλξεις του αγώνα είναι παρούσα. Και ο στόχος και ο σκοπός επιτυγχάνεται.

Για πολλαπλή φορά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ, γιατί αυτοί είναι οι κύριοι συντελεστές της επιτυχίας του σκοπού μας. Αιμοδοτούν δίχως πρόθεση αντιπαροχής γιατί αυτό λέγεται εθελοντισμός, γιατί θεωρούν γιορτή και ύμνο της ζωής την Εθελοντική Προσφορά Αίματος.

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΚΕΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ!

fonikastorias.gr

 

Back to top button