Καστοριά

Πριν έναν χρόνο συνετρίβη το μοιραίο Χιούι – Ερχόταν στην Καστοριά, κατέπεσε στον Σαραντάπορο

Πέρασε ένας χρόνος από την πτώση-συντριβή του μοιραίου Χιούι που κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων στην τραγωδία του Σαραντάπορου

Ήταν 8:30 το πρωί της 19/4/2017 όταν το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε τον υποδιοικητή της πρώτης στρατιάς και 5 ακόμη αξιωματικούς κατευθυνόμενο από Λάρισα για Καστοριά, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ θα έπρεπε να βρισκόταν από τις 09:50 στην Καστοριά, κάτι που δεν έγινε τελικά, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι Αρχές και να στηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού μέσα σε μη καλές καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΧΙΟΥΙ

Τελικά, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από συνεργεία της ΔΕΗ όταν διαπιστώθηκε ότι είχε υπάρξει βλάβη ηλεκτροδότησης, κάτι που ενίσχυσε έντονα το ενδεχόμενο το μοιραίο ελικόπτερο να προσέκρουσε  σε ηλεκτρικά καλώδια και να συντριβεί, ενώ ο Πάνος Καμμένος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

"

Νεκρά από τα συντρίμια ανασύρονται τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ η μοναδική και από θαύμα επιζήσασα, αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας του 424 και διασώθηκε για να καταθέσει μερικές μέρες αργότερα:

Ο καιρός δεν ήταν καλός “πέσαμε σε ομίχλη.H ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου”….

Διαβάστε τη συνέχεια στο thepressroom.gr

 

 

 

Back to top button