Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Καστοριανός ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός (βίντεο – διάγγελμα)

Ο Ελευθέριος Συναδινός, ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, ανεξαρτητοποιήθηκε κι εξηγεί το λόγο σε επιστολή του

«Κατά τα τέσσερα έτη ειλικρινούς, αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας να ενισχύσω κι εγώ, κατά το μέτρο που μου αναλογεί, τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό που πάντοτε αποτελούσε γνώμονα της πορείας μου σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, δηλαδή την ευημερία της πατρίδας μου και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων έναντι οποιουδήποτε εχθρού.

Επέλεξα να θέσω εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού σχηματισμού της Χρυσής Αυγής, βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι υπάρχει ισχυρότατη θέληση αλλά και δυναμική πρωτοβουλία να εκπονηθεί σοβαρό σχέδιο τόσον αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη δοτή κρίση, όσο και με τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους. Σημειώνω εδώ, ότι η επιλογή μου να συστρατευτώ με τη ΧΑ, συνέπεσε χρονικά με την πλέον δύσκολη περίοδο για αυτή, δηλαδή εν μέσω συλλήψεων, προφυλακίσεων, ισχυρότατων διώξεων, κατά την οποία μεγάλο μέρος τόσο των στελεχών όσο και του απλού κόσμου, πόρρω απείχε από την εκδήλωση συμπαράστασης δια της προσωπικής εκθέσεως.

Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας. Ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου. Και δεν προτίθεμαι να το πράξω ειδικά τώρα που η πατρίδα μου δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. Από σήμερα λοιπόν, θέτω εαυτόν εκτός Χρυσής Αυγής δηλώνοντας ότι, θα συνεχίσω και έτσι να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου. Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!».

https://www.youtube.com/watch?v=jJ-tMVcEDiI

 

 

 

 

One Comment

  1. Παραφράζοντας τον στίχο του Κ.Π. Καβάφη από την Ιθάκη “Τι σημαίνει για σένα Ιθάκη” θα έλεγα στον κύριο Συναδινό τι σημαίνει “Ελλας”, τι σημαίνει “Καστοριά” τι σημαίνει “Γράμμος και Βίτσι”. Καστοριά σημαίνει πόνος, πόνος, πόνος που έχει περάσει στο υποσυνείδητο του καθενός και κανείς δεν τον διακρίνει. Το καταμαρτυρούν τα αμίλητα βουνά Γράμμος και Βίτσι, τα έρημα χωριά που σιωπούν από Καστοριανή περιφάνεια. Όλα αυτά διαβάζονται ως ψιλά γράμματα άλλα είναι φωλιασμένα σε κάθε καστοριανή οικογένεια όπου γης . Πολύ κοντινό το παρελθόν για να βρουν ουσιαστικά μαθήματα τοπικής και πανελλήνιας Ιστορίας.
    Τα σέβη μου

Back to top button