Καστοριά

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Σερβία (φωτογραφίες)

Στο Novi Sad της Σερβίας βρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, εκπροσωπώντας την Ελληνική Βουλή, για την 50η συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών και πολιτιστικών υποθέσεων των Παρευξείνιων Χωρών, PABSEC, που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου 2018.

Στη διακοινοβουλευτική συνέλευση η οποία αποτελείται από βουλευτές που εκπροσωπούν τα 12 κράτη – μέλη, συζητήθηκαν ζητήματα της «ενθάρρυνσης της πολιτισμικής συνεργασίας και πολυπολιτισμικότητας στις χώρες της PABSEC.

Η κ. Τελιγιορίδου μίλησε από την πλευρά της Ελλάδας όπου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Ελλάδα ώστε ο πολιτισμός να γίνει γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των λαών και η βάση δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού .

Εστίασε την αναφορά της στις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την δημιουργία του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, που συνδιοργανώθηκε με την Κίνα και συμμετείχαν χώρες με αρχαίο πολιτισμό όπως η Αίγυπτος, το Ιράν, το Περού και η Ιταλία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που παίρνει η χώρα μας για τις Παρευξείνιες Χώρες όπως η διοργάνωση πολιτισμικών γεγονότων που αφορούν την ποίηση κλασικών ποιητών .

Η Βουλευτής στην τοποθέτηση της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προγράμματα που γίνονται μέσω Interreg με τις δυο γείτονες χώρες Αλβανία και Βουλγαρία, όπως επίσης και στην πολιτιστική συνεργασία με την Αρμενία και την Βουλγαρία.

«Σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να ανοίξουμε πολιτισμικές γέφυρες συνεργασίες μεταξύ των λαών διότι ας μην ξεχνάμε πως ο πολιτισμός διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού», δήλωσε η βουλευτής.

Στο περιθώριο της συνάντησης η κ. Τελιγιορίδου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει βουλευτές άλλων χωρών για την παράνομη κράτηση των δυο στρατιωτικών μας από την Τουρκία.

Back to top button