Ο Πούτιν έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στον Ερντογάν

 

Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται περισσότερο από ενάμιση μήνα στην Τουρκία και ο “σουλτάνος” συνεχίζει τα… παιχνίδια – Ο Πούτιν τήρησε την υπόσχεσή του στον Τσίπρα και έθεσε το ζήτημα στην συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο – Η απάντηση του Ερντογάν ήταν αυτή που όλη η Ελλάδα φοβόταν από την πρώτη μέρα της σύλληψης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη – Λεπτομέρειες από την συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν και όλα όσα ειπώθηκαν  

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η είδηση, όλοι σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα: Πως ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση. Διότι αυτό κάνει πάντα ο Τούρκος πρόεδρος, με οποιαδήποτε υπόθεση θεωρεί πως μπορεί να τον ευνοήσει.

Ωστόσο υπάρχει και μια δεύτερη παράμετρος. Ακόμη σημαντικότερη. Κι αυτή έχει να κάνει με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην χώρα μας από τον Ιούλιο του 2016, δηλαδή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν ζητά την έκδοσή του σε κάθε ευκαιρία, η Ελλάδα αρνείται αναφέροντας πως η όποια απόφαση θα παρθεί από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και κάπως έτσι πολλοί θεώρησαν πως ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να «συνδέσει» τις δυο υποθέσεις για δικό του όφελος.

Να ζητήσει με λίγα λόγια ανταλλαγή. Έλληνες στρατιωτικοί για τους τούρκους στρατιωτικούς…
Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η αποκάλυψη για τον διάλογο με Πούτιν

Οι παραπάνω φόβοι φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Την αποκάλυψη έκανε ο ανταποκριτής του Ant1 στην Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας.

Συγκεκριμένα τόνισε πως στην πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη στον Τούρκο ομόλογό του.

Τι απάντησε ο Ερντογάν; Πως δυστυχώς δεν απελευθερώνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επειδή η Αθήνα έχει στα χέρια της οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες την έκδοση των οποίων ο ίδιος επιθυμεί διακαώς.

Σύμφωνα με πηγή από το Κρεμλίνο που επικαλείται ο δημοσιογράφος, η συζήτηση αυτή έγινε στις 3 Απριλίου του 2018. Ο Πούτιν ουσιαστικά τήρησε την υπόσχεσή του στον Αλέξη Τσίπρα και έθεσε το ζήτημα στον Ερντογάν. Μια υπόσχεση που του είχε δώσει σε μισάωρη τηλεφωνική τους συνομιλία, στις 22.03.2018 (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα είχαν συζητήσει Τσίπρας – Πούτιν). Έλληνες στρατιωτικοί Καμμένος
Όλα ανοιχτά…

Η αρνητική απάντηση του Ερντογάν αποκαλύπτει πολλά. Κι αυτό διότι ουσιαστικά ακυρώνει την επίσημη θέση της Άγκυρας. Η οποία είναι πως οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται. Ο «σουλτάνος» αποδεικνύει πως όχι απλά σχετίζονται, αλλά υπάρχει κιαι «διγλωσσία».

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις επερχόμενες πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, τότε καταλαβαίνει πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κάθε άλλο παρά απλή είναι…

 

newsit.gr