Ελλάδα

Κουτσούμπας: «Οι πολιτικοί πρόσφυγες σπλάχνο από τα σπλάχνα του ΚΚΕ»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση της ΚΕ του κόμματος αφιερωμένη στη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες, καταρχήν απέτισε φόρο τιμής στον ηρωϊσμό των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χιλιάδων αγωνιστών και στη μνήμη των θυμάτων της χούντας, των αξιωματικών που πάλεψαν εναντίον της, βασανίστηκαν και αποτάχτηκαν.

Ανέφερε ότι με την εγκαθίδρυση της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το σύνθημα «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ αναδεικνύεται ότι «η αστική τάξη προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της δεν διστάζει να καταφύγει σε κάθε αντιδραστικό μέσο, στη χρήση οποιοδήποτε αντιλαϊκού εργαλείου», αλλά και ότι «την ίδια στιγμή πλατιές εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπορούν να αντιδρούν και να κινητοποιούνται παρά τις συνθήκες ωμής βίας και ανοιχτής τρομοκρατίας».

Είπε ότι τα αστικά επιτελεία όταν αναφέρονται στο κύμα συμπαράστασης στον αντιδικτατορικό αγώνα από το εξωτερικό, σκόπιμα προσπερνούν τον αντιδικτατορικό αγώνα των πολιτικών προσφύγων και συνειδητά αποσιωπούν τις διεθνείς πιέσεις των σοσιαλιστικών κρατών και «κατά συνέπεια τη συμβολή μιας σημαντικά μαζικής και συμπαγούς πολιτικής δύναμης των εξόριστων κομμουνιστικών δυνάμεων, του ανασυνταγμένου και πρωτοπόρου ΚΚΕ».

«Σκόπιμα αποσιωπάται ότι με τη δικτατορία επιδιώχτηκε να δοθεί συντριπτικό χτύπημα με στόχο τη διάλυση, την εξόντωση του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας: «Όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά το κόμμα μας μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες συγκρούστηκε με τον αναθεωρητισμό, στάθηκε όρθιο, ανασυγκρότησε τις κομματικές του οργανώσεις. Ίδρυσε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην απειλή ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και στη νέα, όπως είπε, «πιο επικίνδυνη φάση που μπαίνουν οι ανταγωνισμοί μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μετά την επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, παρά την ψεύτικη εικόνα περί “αποκλιμάκωσης” που προσπαθούν να κατασκευάσουν η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τα αστικά επιτελεία».

ΑΠΕ

Back to top button