Καστοριά

ΑΣ Άργος Ορεστικό – Μπάσκετ Παίδων: Οι τελευταίες αγωνιστικές μέχρι το φινάλε (ρεπορτάζ)

Στα μπαράζ για μια θέση στο final four σταμάτησε η φετινή πορεία των Παίδων του ΑΣ Άργους Ορεστικού που πάντως έδειξαν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους ,ανεβάζοντας τον πήχη κάθε χρονιά και προσπαθώντας κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εντός με τον ΑΣ Καστοριάς

Στις δυο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του Β΄ γύρου του πρωταθλήματος, οι Παίδες του Άργους, υποδέχτηκαν την ομάδα της Καστοριάς για την ρεβάνς στο τοπικό ντέρμπι, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται στο ΔΑΚ Άργους δημιουργώντας  μια υπέροχη και κόσμια  ατμόσφαιρα . Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και πάθος, οι γηπεδούχοι έχασαν στις λεπτομέρειες με μια τεράστια ανατροπή από την ομάδα της Καστοριάς με σκορ 62-65. Για τρία δεκάλεπτα η ομάδα του Άργους είχε τον έλεγχο και το σαφές προβάδισμα για την νίκη, τρία συνεχόμενα λάθη έδωσαν την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα αφενός να μειώσει στο σκορ και αφετέρου να επιστρέψει με σοβαρές αξιώσεις στο παιχνίδι και την ψυχολογία στα ύψη. Το παιχνίδι κρίθηκε στο ένα σουτ, με τους γηπεδούχους να καταλαμβάνουν την τρίτη έτσι θέση στην βαθμολογία στον γύρο αυτό, ανεξαρτήτου αποτελέσματος του τελευταίου παιχνιδιού.

Δεκάλεπτα: 17-9, 34-19, 47-37, 62-65

Φύλλο αγώνος:

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Μιχαηλίδης Γ.): Σιδηρόπουλος 8(1), Τσιόλας , Διαμαντόπουλος, Καραγεωργίου, Νάκου Π.8 , Νάκου Κ. 11(1), Σαρρής 5 (1), Δήμου 1 , Μυρκόπουλος  , Νέστορας 16, Κολιός 12 .

 

Εντός με την Πτολεμαΐδα

Στο  τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της αγωνιστικής, αν και ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για την ομάδα του Άργους, η ομάδα της Πτολεμαΐδας ήταν αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 55-72 κυριαρχώντας στον  αγωνιστικό χώρο με μεγάλο κίνητρό μιας και η νίκη θα έδινε την πρωτιά στον όμιλο , (όπως και έγινε) και την απευθείας πρόκριση στο final four.

Δεκάλεπτα: 13-22, 24-45, 39-63, 55-72

Φύλλο αγώνος :

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Μιχαηλίδης  Γ.): Σιδηρόπουλος 2, Τσιόλας 4, Διαμαντόπουλος 6, Νανάς, Σαρρής 6, Νάκου Κ. 4(1), Νάκου Π, Παντουλάρης ,  Δήμου 7(1), Μυρκόπουλος 2 ,Νέστορας 6, Κολιός 18

 

Για τα μπαράζ εντός με την ΑΕ. Κοζάνης

Στο πρώτο αγώνα για τα μπαράζ που οδηγούσαν σε μια θέση στο final four, οι Παίδες του Άργους είχαν μια πολύ δύσκολη αποστολή φιλοξενώντας την ΑΕ. Κοζάνης που ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση αυτή. Εκτός αυτού, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με απουσίες και ελλιπή προετοιμασία για το ματς λόγω ασθενειών που ταλαιπώρησαν τους αθλητές όλο το προηγούμενο διάστημα. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ΑΕ.Κ που δυσκολεύτηκε μέχρι το 25΄ με την διαφορά να είναι στους 7 πόντους. Στην συνέχεια όμως βρήκε τις λύσεις απέναντι στην μικτή άμυνα των γηπεδούχων και εκτόξευσε την διαφορά για το τελικό 51-77.

Δεκάλεπτα: 12-21, 23-38, 40-57, 51-77

Φύλλο αγώνος:

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Μιχαηλίδης Γ.): Σιδηρόπουλος 5, Τσιόλας , Σαμαράς, Διαμαντόπουλος,  Νάκου Κ. 7, Σαρρής 1, Δήμου , Μυρκόπουλος 6  , Παντουλάρης , Νέστορας 32 (3), Μίχος

 

Για τα μπαράζ εκτός με την ΑΕ. Κοζάνης

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, οι Παίδες του Άργους φάνηκαν πιο ανταγωνιστικοί στον επαναληπτικό εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕ.Κ. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν πιο πλήρης και με περισσότερες λύσεις γεγονός που φάνηκε καθώς μέχρι το 25΄ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Η κούραση όμως σε συνδυασμό με κάποια λάθη για την ομάδα του Άργους, έδωσαν σαφές πλεονέκτημα στους γηπεδούχους  που δίκαια επικράτησαν και σε αυτή την αναμέτρηση, με το τελικό  60-47.

Δεκάλεπτα: 09-11,25-23, 42-34, 47-37, 60-47

Φύλλο αγώνος:

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Μιχαηλίδης Γ.): Σιδηρόπουλος 9(2), Σαμαράς 2, Διαμαντόπουλος 3, Νανάς, Νάκου Π. , Νάκου Κ.6, Σαρρής 5, Μίχος , Μυρκόπουλος 2 , Νέστορας 6, Κολιός 14 .

Back to top button