ΑθλητικάΚαστοριά

Ξεκίνησαν τα Special Olympics και στην Καστοριά (εγγραφές – βίντεο)

Τα Special Olympics Hellas μεγαλώνουν.

Στις πολυάριθμες πόλεις της Ελλάδας που πλέον φιλοξενούν προπονητικά προγράμματα των Special Olympics προστέθηκε και η πανέμορφη πόλη της Καστοριάς.

Τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς δημιούργησαν προπονητικό πρόγραμμα Special Olympics. Συντονίστρια των Special Olympics Hellas Ν. Καστοριάς ορίστηκε η κυρία Αριστούλα Ζάγκα, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς.

Το Προπονητικό Πρόγραμμα ξεκινά με το άθλημα του Κανόε-Καγιάκ με εθελοντή – προπονητή τον κύριο Γιώργο Πισμίρη. Στόχος του προγράμματος το επόμενο διάστημα είναι η ανάπτυξη και άλλων αθλημάτων όπως: Ποδόσφαιρο, Στίβος, Τζούντο, Καλαθοσφαίριση.

Προπόνηση στο κανόε-καγιάκ στην περιοχή Πλαζ υπό την καθοδήγηση του  εθελοντή – προπονητή κ. Γιώργου Πισμίρη

Τα Special Olympics δεν θα υπήρχαν σήμερα, ούτε θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των εθελοντών και προπονητών. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους. Οι εθελοντές – προπονητές των Special Olympics Hellas είναι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση ή/και εμπειρία στην Ειδική Αγωγή ή στο άθλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics έχουν άτομα με νοητική αναπηρία και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή άλλες συναφείς αναπηρίες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή αθλητών στο τμήμα του Κανόε Καγιάκ καθώς και εθελοντών-προπονητών μπορείτε να απευθύνεστε στη κυρία Αριστούλα Ζάγκα κιν. 6949797164 & στη κυρία Χρυσούλα Κολλήγα κιν. 6948064980 καθώς και στο e-mail  του Προγράμματος [email protected]

 

Back to top button