Καστοριά

Ενισχύουμε την προσπάθεια αναστήλωσης του ιστορικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποιμενικού από Ι. Μητρόπολη Καστοριάς

Το νέο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού του Αγίου Γεωργίου Ποιμενικού με Πρόεδρο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Χλόης Καστοριάς Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ελευθέριο Συτιλίδη, κοινοποιεί στους ευλαβείς χριστιανούς της Μητροπόλεώς μας ότι με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, ανέλαβε την επίπονη προσπάθεια της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποιμενικού (Κορέστεια), ο οποίος στο πέρασμα των ετών βεβηλώθηκε και συλήθηκε από ασεβείς χρυσοθήρες αλλά και τον πανδαμάτωρα χρόνο.

Σήμερα, με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον περίγυρό μας, είμαστε υπόλογοι έναντι της ιστορίας της Εκκλησίας και του Έθνους, όταν τα ιερά σκηνώματά μας μένουν εγκαταλελειμμένα στην φθορά του χρόνου και γίνονται αιτία κακών σχολίων και χλευασμού των αντικειμένων εχθρών και της πίστεως και της πατρίδος.

Με γνώμονα τα ανωτέρω, ξεκινούμε αυτήν την προσπάθεια ελπίζοντας ότι τα βήματά μας θα ευλογεί ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, ο οποίος θα γίνεται για τον κάθε έναν που θα ήθελε να συμμετάσχη σ’αυτήν την προσπάθεια, ικέτης προς τον Θεό και ζητούμε την υποστήριξη όλων σε υλικά αγαθά (τσιμέντο, ασβέστη, άμμο) η και το αντίτιμό τους με κατάθεση στον υπ’ αριθμ. 6236140383363 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και επ’ ονόματι ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ.

Πληροφορίες στο τηλ. : 6946034936 (π. Ελευθέριος)

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Poimeniko001.jpgPoimeniko003.jpg

imkastorias.gr

Back to top button