Τα ιαπωνικά ακίτα μία από τις πιο δημοφιλείς και λατρεμένες ράτσες σκύλων

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Γάλλος κινηματογραφικός αστέρας, Αλέν Ντελόν και η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Αλίνα Ζαγκίτοβα έχουν μία κοινή αγάπη – λατρεύουν τους σκύλους ιαπωνικής ράτσας ακίτα. Και δεν είναι οι μόνοι.

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τη συγκεκριμένη ράτσα σκύλων είναι μεγαλύτερη στο εξωτερικό απ’ ότι στην ίδια τη χώρα τους.

Ο αριθμός των ακίτα που είναι καταχωρημένα σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες από 33 το 2005 έγιναν 359 το 2013 και 3.967 το 2017 σύμφωνα ρεπορτάζ του AFP που αναδημοσιεύεται στον διεθνή Τύπο.

Η αγάπη της Αλίνα Ζαγκίτοβα για τους χαριτωμένους σκύλους δεν αποτελεί έκπληξη για τον βετεράνο εκτροφέα σκύλων, Οσάμου Γιαμαγκούτσι 64 ετών, ο οποίος προμηθεύει με ακίτα σκύλους ξένους ιδιοκτήτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Οι πελάτες του ήταν 50% Ιάπωνες και 50% ξένοι, αλλά πρόσφατα ο αριθμός των ξένων αυξήθηκε, σύμφωνα με τον Γιαμαγκούτσι που ζει στην πόλη Τακασάκι, 100 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο.

Ο Γιαμαγκούτσι ταξιδεύει περίπου 20 φορές τον χρόνο για να παραδώσει ο ίδιος τους σκύλους ακίτα στους ιδιοκτήτες τους.

Η κυνηγετική ράτσα ακίτα προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Βόρειας Ιαπωνίας. Η απίστευτη αφοσίωσή τους είναι γνωστή από την αληθινή ιστορία του Χάτσικο, του σκύλου που περίμενε σχεδόν δέκα χρόνια έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό τον ιδιοκτήτη του, που είχε πεθάνει, να γυρίσει από τη δουλειά.

ΑΠΕ

shares