ΑθλητικάΚαστοριά

«Αγκαλιά» με το χρυσό παπούτσι ο Καραμανίδης (ρεπορτάζ – λίστα)

Την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ «κλείδωσε» ο Γρηγόρης Καραμανίδης συνεχίζοντας με χατ τρικ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι!

Ο πολύπειρος στράικερ της Αστραπής Μεσοποταμίας έφτασε τα 32 τέρματα την τρέχουσα σεζόν, εκ των οποίων τα 11 σημειώθηκαν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, όπου πραγματικά απογειώθηκε.

Σκοράροντας τέσσερα γκολ κόντρα στο Καλοχώρι, τρία απέναντι στα Γραμμοχώρια και ακόμη τρία εναντίον του Κάστορα αποσπάστηκε κατά δέκα(!) του δεύτερου Γρηγόρη Μήλιου που δεν βρήκε δίχτυα στο ισόπαλο 2-2 της Πολυκάρπης απέναντι στο Νταηλάκη.

«Άσφαιρος» έμεινε και ο Νούλας, καθώς η Ομόνοια Βογατσικού ηττήθηκε με 1-0 από την Καλλιθέα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο τίτλος του πρώτου σκόρερ έχει ήδη κριθεί τρεις στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

 Δύο χατ τρικ στις εφτά αναμετρήσεις

Δύο παίκτες έστρεψαν πάνω τους τα βλέμματα στην 23η αγωνιστική σημειώνοντας χατ- τρικ.

Ξέχωρα από τον Καραμανίδη που προαναφέραμε, ο Γαϊτανάκης του Παναργειακού έστειλε τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επικράτηση των «ροσσονέρι» απέναντι στον υποβιβασμένο ΠΑΟ Καλοχωρίου.

 Tέσσερις  νέοι σκόρερ στο πρωτάθλημα

Tέσσερις  παίκτες πρόσθεσαν τα ονόματά τους στη λίστα των σκόρερ της φετινής περιόδου. Ο Ζυγούρας με το παρθενικό του τέρμα χάρισε το «τρίποντο» στους Αμπελόκηπους, που επικράτησαν 1-0 μέσα στο Μαυροχώρι,  όπως επίσης και ο Παπαδάμου της ΑΕ Γραμμοχωρίων, ενώ οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές έκαναν σεφτέ με τα χρώματα του Παναργειακού.

Ο λόγος για τον Κυδωνάκη, που πέτυχε μάλιστα δύο τέρματα, και τον συμπαίκτη του Κόζαρη, καθώς αμφότεροι βρήκαν δίχτυα στην επιβλητική εκτός έδρας νίκη του Άργους με 12-1 στο Καλοχώρι.

 

Γκολ από τα …αποδυτήρια ο Φυτανίδης

Ένας κεντρικός οπισθοφύλακας σημείωσε το γρηγορότερο γκολ της αγωνιστικής, με τον Παναγιώτη Φυτανίδη του Παναργειακού να ανοίγει τον χορό των γκολ στο 12-1 της ομάδας του επί του Καλοχωρίου.

Το τελευταίο χρονικά γκολ σημειώθηκε από την άσπρη βούλα, με τον Θωμά Αμπαρτζή να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι στο 86’ σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Ηρακλή Πολυκάρπης στην αναμέτρηση απέναντι στο Νταηλάκη.

Η «κόκκινη» που ανέτρεψε τα δεδομένα

Μια αποβολή είχαμε στα εφτά ματς της 23ης αγωνιστικής, η οποία ωστόσο άλλαξε άρδην την ροή του αγώνα και παράλληλα τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής.

Ο Ιωαννίδης του Χιλιοδένδρου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 38’ και έκτοτε η ομάδα του περιορίστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο, γνωρίζοντας εν τέλει τη συντριβή με 4-1 από τα Γραμμοχώρια.

Απόλυτη ευστοχία από την άσπρη βούλα

Εύστοχα ήταν και τα τρία πέναλτι που εκτελέστηκαν. Δύο εξ αυτών έγιναν στο γήπεδο της Πολυκάρπης, με αμφότερους τους δύο αντιπάλους να αξιοποιούν την εσχάτη των ποινών.

Αρχικά, ο Σαββόπουλος ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 από τα ένδεκα βήματα, ενώ ο Αμπαρτζής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά της συνάντησης.

Την ίδια ώρα στο γήπεδο των Μανιάκων, ο Γαλάτης δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας έτσι πανηγυρικό χαρακτήρα στο άλμα σωτηρίας της ομάδας του επί του Χιλιοδένδρου.

1 ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Γ. ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. 32
2 ΜΗΛΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 22
3 ΝΟΥΛΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 21
4 ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 18
5 ΑΜΠΑΡΤΖΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 17
6 ΤΑΡΕΛΙ ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. 14
7 ΜΟΣΧΟΣ Κ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 14
8 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 13
9 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 13
10 ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 12
11 ΓΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 11
12 ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ 11
13 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 11
14 ΛΑΚΗΣ Ι. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 10
15 ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 9
16 ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Λ. ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ 9
17 ΚΟΚΟΒΙΔΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. 8
18 ΝΤΟΥΚΑΣ Ν. ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ 8
19 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 8
20 ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 7
21 ΛΙΑΠΗΣ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ 7
22 ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΟΡΗΣΟΣ 7
23 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 7
24 ΣΙΑΡΑΦΕΡΑΣ ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 7
25 ΣΑΛΒΑΡΙΝΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 7
26 ΒΙΕΡΟΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 6
26 ΑΪΡΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 6
28 ΣΑΛΤΣΟΓΛΙΔΗΣ ΚΟΡΗΣΟΣ 6
29 ΕΣΤΙΑΔΗΣ ΚΑΣΤΩΡ 6
30 ΤΡΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 6
31 ΣΤΑΥΡΟΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 6
32 ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 5
33 ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ 5
34 ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ 5
35 ΤΣΟΠΡΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 5
36 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 5
37 ΦΙΛΚΟΤΣΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ 5
38 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΝΤΑΗΛΑΚΗ 5
39 ΚΕΝΤΡΑΣ ΚΡΟΝΟΣ 5
40 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΟΝΟΣ 5
41 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΝΤΑΗΛΑΚΗ 5

 

Back to top button