Καστοριά

Γιούνκερ στη Βουλή: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν (βίντεο)

Θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες , αναφορικά με όσα πέρασαν και περνούν εξαιτίας των μνημονίων, εν μέσω κρίσης, αλλά και σαφείς και ευθείες προειδοποιήσεις αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονούνται για εγκατάλειψη των προσπαθειών και απώλεια των όποιων θετικών αποτελεσμάτων είχαν οι έως τώρα θυσίες, εμπεριείχε η ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο Κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε αυστηρός έναντι της Τουρκίας. Τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της γείτονος. «Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο. Υποχρέωση της Τουρκίας αποτελεί το να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να ομαλοποιήσει σχέσεις της με όλα κράτη μέλη ΕΕ». Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Γιούνκερ από την αίθουσα της Ολομέλειας απούσα ήταν σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Από άρθρο του Γιώργου Μπουρδάρα

Όλο το άρθρο για την ομιλία στη Βουλή στο kathimerini.gr

Back to top button