ΓούναΚαστοριά

Καστοριά: Τι είναι το Σχολικό Δίκτυο «Γούνα: περιβάλλον και πολιτισμός» (δηλώσεις)

 

Το LIFO.gr επικοινώνησε με την την υπεύθυνη του προγράμματος στην Καστοριά κ. Ανδριανή Παπαδοπούλου η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, η Καστοριά και η βιομηχανία γούνας που είναι και η μοναδική της οικονομία αποτελούν πάντα το «κόκκινο πανί» για τους φιλόζωους.
Ωστόσο διευκρίνισε πως το πρόγραμμα είναι εντελώς θεωρητικό και δεν περιλαμβάνει επισκέψεις μαθητών σε μονάδες παραγωγής γούνας.
«Οι μαθητές δεν πρόκειται να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία και να δουν πώς γίνεται η παραγωγή σε μονάδες ή τι γίνεται με τα ζώα» λέει χαρακτηριστικά και τονίζει πως το πρόγραμμα είναι περισσότερο μια ιστορική αναδρομή. Εκτός από την οικονομική ανάπτυξη του τόπου αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής του συνέχειας και ευημερίας, το πρόγραμμα προσεγγίζει το θέμα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά, όπως αναφέρεται.
Η περιγραφή του προγράμματος αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Σκοπός λοιπόν του εν λόγω δικτύου με έδρα την Καστοριά αλλά και με την ελπίδα να μετασχηματιστεί σε εθνικό δίκτυο με τη συνεργασία της ΔΠΕ Κοζάνης την επόμενη σχολική χρονιά, είναι να εξοικειώσει όλους τους μαθητές με τη διαδικασία δημιουργίας μιας γούνας, από την εξοικονόμηση πρώτων υλών μέχρι τον σχεδιασμό και την παραγωγή του ρούχου. Επιπλέον, σκοπός μας είναι να φωτίσουμε τα σημεία σχετικά με την περιβαλλοντική σύνδεση όσον αφορά στην εκτροφή, εκμετάλλευση των ζώων αλλά και τη διαχείριση των αποβλήτων τους εξετάζοντας κάθε άποψη και αναδεικνύοντας την πραγματικότητα»
Από άρθρο του lifo.gr

Back to top button