Η Τουρκία έγινε ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Ρώσων – Στην τρίτη θέση η Ελλάδα

Η ζήτηση των Ρώσων για καλοκαιρινές διακοπές στην Τουρκία διπλασιάστηκε σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, Μάγια Λομίντζε. Η ίδια χαρακτήρισε την αύξηση αυτή «τρελή».

Τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Ένωση δείχνουν τους πέντε πιο δημοφιλείς για τους Ρώσους τουριστικούς προορισμούς φέτος. Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν το Σότσι, η Ελλάδα, η Τυνησία και η Ισπανία. Μεταξύ των δημοφιλών προορισμών βρίσκονται, επίσης, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ταϊλάνδη. Ωστόσο ως προς τον αριθμό των τουριστών προηγούνται το Σότσι και η περιοχή του Κρασνοντάρ.

Όπως δήλωσε η Λομίντζε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα για να πάρουν βίζα και να επισκεφθούν τις χώρες της Σένγκεν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αμερικανικές βίζες και ως εκ τούτου προβλέπεται μείωση των τουριστικών ροών προς τις ΗΠΑ.

Επίσης, η ζήτηση για τουριστικά πακέτα προς την Βρετανία μειώθηκε κατά 10%. εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΠΕ

shares