Καστοριά

To παλμαρέ της 24ης αγωνιστικής του Σαββάτου (ανάλυση-προϊστορία-προγνωστικά)

Τρεις στροφές απέμειναν πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και το τοπίο δείχνει να ξεδιαλύνει στην κορυφή, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ΖΑΝΤΕΣ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΙΑΧΟΠΟΥΛΟΣ της ΕΠΣ Καστοριάς

Οι διεκδικητές του τίτλου αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, ενώ σε περίπτωση γκέλας της Πολυκάρπης, ο Μέγας Αλέξανδρος ενδέχεται να στεφθεί και τυπικά πρωταθλητής.

Την ίδια ώρα Γραμμοχώρια και Κεραυνός Χιλιοδένδρου δίνουν τη δική τους μάχη για παραμονή στην κατηγορία και μένει να δούμε ποιος εκ των δύο θα ακολουθήσει το Καλοχώρι στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία της νέας σεζόν.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής ημέρας και μαζί με το παρελθόν που έχουν να επιδείξουν…

 

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα ακόμα τρίποντο, η Καλλιθέα υποδέχεται το Μαυροχώρι και δείχνει πανέτοιμη να πραγματοποιήσει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Το συγκρότημα του Θεόδωρου Βόλτση έχει μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο, το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή διαφορά δυναμικότητας έναντι του αντιπάλου του δίνει στους «κυανοκίτρινους» τον πρώτο λόγο για την επικράτηση.

Η προϊστορία άλλωστε είναι άκρως ενθαρρυντική για τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς σε εφτά ματς στο ΔΑΚ, μετρά έξι νίκες, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχουν φύγει μόλις μια φορά νικητές.

 

ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

Αινιγματική έξοδος ακολουθεί για τον Ηρακλή Πολυκάρπης, που δοκιμάζεται στους Αμπελόκηπους κόντρα στην τοπική Δόξα.

Οι «πράσινοι» καλούνται να πράξουν το χρέος τους προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες τους για την κατάληψη της κορυφής και η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Σύμμαχός τους είναι η προϊστορία καθώς οι φετινοί Κυπελλούχοι μετρούν 8 νίκες σε σύνολο 16 αγώνων, την στιγμή που η ισοπαλία έχει κάνει την εμφάνισή της πέντε φορές.

 

ΚΡΟΝΟΣ – ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Με στόχο να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα η Αστραπή Μεσοποταμίας αντιμετωπίζει τον Κρόνο στο γήπεδο της Κολοκυνθού.

Οι «κιτρινόμαυροι» που διάγουν περίοδο φόρμας και σκοράρουν ασταμάτητα στα τελευταία ματς θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι συνέτριψαν τον Κρόνο με το εκκωφαντικό 7-0, ενώ πρόπερσι ήταν εξίσου καταιγιστικοί κερδίζοντας με 2-6.

Στις πέντε φορές που έχουν συναντηθεί οι δύο σύλλογοι, ο Κρόνος αρκείται σε παθητικό ρόλο έχοντας ως γηπεδούχος να επιδείξει μια νίκη και μια ισοπαλία.

 

Α.Ο ΚΑΣΤΩΡ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ

Κομβικό ματς με φόντο την παραμονή διεξάγεται στην Χλόη. Ο αδιάφορος βαθμολογικά Κάστορας υποδέχεται τον Κεραυνό Χιλιοδένδρου, ο οποίος παίζει την ύπαρξη του στην κατηγορία.

Η παράδοση είναι άκρως ευνοϊκή για τους «βυσσινί» που μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες απέναντι στον προσεχή αντίπαλό τους και συνολικά εφτά σε σύνολο εννέα αναμετρήσεων.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έχουν επικρατήσει δύο φορές στην Χλόη, ενώ ποτέ στα μεταξύ τους ματς δεν έχει σημειωθεί ισοπαλία!

 

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ

Την υπέρβαση θα αναζητήσουν στο Άργος τα «ελάφια» στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να εξασφαλίσουν την σωτηρία τους.

Από την άλλη πλευρά οι «κοκκινόμαυροι» θα περιμένουν σε τυχόν στραβοπάτημα της Μεσοποταμίας στη Κολοκυνθού προκειμένου να επανέλθουν στην τρίτη θέση, όπου είναι και ο ρεαλιστικός τους στόχος μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λαζαρίδη κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην πολυετή προϊστορία των δύο ομάδων έχοντας πετύχει συνολικά 13 νίκες.

Τέσσερις φορές το ματς έληξε ισόπαλο, ενώ πέντε διπλά έχουν στο παλμαρέ τους τα Γραμμοχώρια, που καλούνται να δείξουν χαρακτήρα και μακριά από το Μανιάκι.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Με στόχο την διατήρηση στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα οι φιναλίστ του Κυπέλλου υποδέχονται το αδύναμο φέτος συγκρότημα του Καλοχωρίου.

Τρεις φορές έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους οι δύο μονομάχοι με τους φετινούς ουραγούς να έχουν καταγράψει δύο διπλά.

Την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο οι «αρκούδες» έχουν αποδείξει πως βρίσκονται αρκετά υψηλότερα αγωνιστικά σκαλοπάτια και σαφέστατα έχουν τον πρώτο λόγο για την επικράτηση.

 

ΝΤΑΗΛΑΚΗ – ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ

Άνευ βαθμολογικής σημασίας αγώνας, που είναι ανοιχτός και στα τρία αποτελέσματα διεξάγεται στο γήπεδο του Νταηλάκη.

Οι δύο ομάδες άλλωστε αναμένεται να παρατάξουν αρκετά νεανικό σχήμα αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους δίχως το άγχος του αποτελέσματος.

Στην μακρά προϊστορία των δύο αντιπάλων οι γηπεδούχοι μετρούν 14 νίκες, έναντι εννέα της Δόξας, ενώ τέσσερα ματς δεν έχουν αναδείξει νικητή, σε σύνολο 27 αναμετρήσεων!

 

 

Back to top button