Κόσμος

Τα σενάρια για τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι μια συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων» τόνισε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν.

«Θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν ότι είναι καλά νέα για τον κόσμο ότι οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας επανεπιβεβαιώσαν τον στόχο για πλήρη αποπυρηνικοποίηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής, ανέφερε σήμερα το γραφείο του Μουν.

Κατά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, Μουν και Τραμπ συμφώνησαν στην ανάγκη να διεξαχθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Μουν και ο Τραμπ επίσης αντάλλαξαν απόψεις για δύο με τρεις πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ, τόνισε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη ηγέτη.

ΑΠΕ

Back to top button