“Τhe Halay Lamba” στο Μαμούθ

Οι Τhe Halay Lamba δημιουργήθηκαν το 2014 στη Πάτρα . Στη μουσική τους συναντόνται ρυθμοί και μελωδίες απο την κουλτούρα της ανατολής με επιπλεον beat και groove στοιχεία απο πιο σύγχρονα μουσικά ρευματα.

Αρχική ιδέα της μπάντας ειναι να δημιουργεί μουσικές που ανταποκρίνονται στα διαφορετικά ακούσματα των μελών της και τις τόσες σύγχρονες μουσικές επιρροές.Μελωδίες στο ούτι απο τον αραβικό κόσμο και τη Τουρκία πλαισιώνονται με πλούσια αρμονία λούπες και εφέ απο το ηλεκτρικό μπάσο. Παραδοσιακά ρυθμικά μοτίβα μετατρέπονται σε διαφορετικές ρυθμικές φόρμες δημιουργόντας ενα νέο modal breakbeat ηχητικό περιβάλλον

Τον Απρίλη του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους cd και παράλληλα κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας .

Σημαντικές στιγμές της μπάντας είναι η συμμετοχή στο Houdetsi Festival 2016 και η συνεργασία τους με τον Ross Daly καθώς και η περιοδεία τους σε πόλεις της Ελβετίας τον Οκτώβριο του 2015. Έχουν επίσης συμμετάσχει σε διοργανώσεις όπως:

  • Kalamata Street Festival 2016
    Houdetsi Festival 2015,2016
    Symviosis Festival ,Μυτιληνη 2016
    Xarkis Festival ,Λοφου ,Κύπρος
  • Torino Jazz Night ,Τορίνο,Ιταλία 2017
    Bar zur Photobastei ,Ζυρίχη,Ελβετία 2017

Αυτό το καιρό δουλεύουν πάνω σε δικές τους συνθέσεις που θα αποτελέσουν το κύριο μέρος της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς.

Αποτελούνται απο τους:

Κώστα Τσαρούχη Ούτι ,
Μίκη Ατταλειάδη Ηλεκτρικό Μπάσο/Sound effects ,
Αλέξανδρο Κλαδά cajon set

Οι “Τhe Halay Lamba” θα εμφανιστούν αυτή τη Δευτέρα 30/04 στο Μαμούθ 

 

https://soundcloud.com/the-halay-lamba/sets
https://www.youtube.com/channel/UCn2n2kO2VI61emzFhTmWTzg
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008343169377

 

shares