ΑθλητικάΚαστοριά

Αύξησε τη διαφορά ο Καραμανίδης (ρεπορτάζ – στατιστικά – λίστα)

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στον πίνακα των πρώτων σκόρερ, καθώς ο Γρηγόρης Καραμανίδης παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο για το χρυσό παπούτσι.

Ο πολύπειρος επιθετικός της Αστραπής Μεσοποταμίας σημείωσε ένα ακόμα τέρμα φτάνοντας έτσι τα 33 στο φετινό πρωτάθλημα.

Η εν λόγω επίδοση αποτελεί φυσικά προσωπικό ρεκόρ για τον μπαρουτοκαπνισμένο στράικερ που οδηγεί τους «κιτρινόμαυρους» σε πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο.

Οι άμεσοι ανταγωνιστές του εξάλλου έμειναν «άσφαιροι» και με δύο αγωνιστικές να απομένουν πριν το πέσιμο της καρό σημαίας γίνεται αντιληπτό πως μόνο με …αυτοκτονία θα απολέσει το εν λόγω βραβείο.

Ο Μήλιος δεν σκόραρε στη αγχωτική νίκη της Πολυκάρπης επί των Αμπελόκηπων, ενώ ο Νούλας δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί από την στιγμή που η Ομόνοια επικράτησε άνευ αγώνος του Καλοχωρίου.

 

Ακόμα δύο σκόρερ μέσα στη σεζόν

Δύο νέοι παίκτες πρόσθεσαν τα ονόματά τους στη λίστα των σκόρερ. Ο λόγος για τον Πατσίκα του Κάστορα, που στο πρώτο μισό της σεζόν ξεχώρισε με τα χρώματα της Καστοριάς στην Γ’ Εθνική, καθώς και τον Στούμπο της Κορησού που πέρασε ως αλλαγή και ισοφάρισε για την Δόξα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 απέναντι στο Νταηλάκη.

Το γρηγορότερο γκολ της αγωνιστικής καταγράφηκε στο 10ο λεπτό με σουτ του Σιαραφέρα στην αναμέτρηση του Κάστορα με το Χιλιόδενδρο, ενώ το τελευταίο χρονικά ήταν του Δημητριάδη, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στη νίκη με 4-1 της Αστραπής επί του Κρόνου.

 

Τρεις φορές σημάδεψαν από την άσπρη βούλα

Τρία πέναλτι καταλογίστηκαν στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και δύο εξ αυτών κατέληξαν στα δίχτυα.

Ο Μπαράκης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναργειακό επί των Γραμμοχωρίων, ενώ ο Καραμανίδης διαμόρφωσε από το σημείο του πέναλτι το τελικό αποτέλεσμα στο 5-3 του Κάστορα επί του Χιλιοδένδρου.

Αυτός που δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ευκαιρία σε γκολ ήταν ο Μόσχος της Πολυκάρπης, καθώς ο γκολκίπερ Ανδρεόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η αστοχία του ωστόσο δεν κόστισε ιδιαίτερα, καθώς στη συνέχεια ο Ηρακλής ανέτρεψε το ματς φεύγοντας από τους Αμπελόκηπους με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

 

«Κόκκινος» μόνο ο Μπίρτσος

Ένας ήταν ο απείθαρχος στα ματς της 24ης αγωνιστικής, με τον Μπίρτσο της Κορησού να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αντίκρισε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Με την κόκκινη αυτή η Δόξα έφτασε τις πέντε τη φετινή σεζόν και υπολείπεται μόλις κατά μια, της ‘’πρωταθλήτριας’’ των αποβολών Α.Ε Γραμμοχωρίων που έχει δει ως τώρα έξι ποδοσφαιριστές της να «κοκκινίζονται» από τους διαιτητές.

Στον αντίποδα, οι ομάδες με τις λιγότερες αποβολές είναι: η Καλλιθέα, η Αστραπή Μεσοποταμίας και ο Κρόνος, όπου αμφότεροι έχουν δει μόλις μια φορά ποδοσφαιριστή τους να σημειώνεται στο μπλοκάκι των ρέφερι με κόκκινη κάρτα.

Στα 168 παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί την τρέχουσα σεζόν 49 συνολικά ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν με την αναλογία να δείχνει πως η κόκκινη εμφανίζεται κατά μέσο όρο ανά τρία περίπου παιχνίδια.

O ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

1 ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Γ. ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. 33
2 ΜΗΛΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 22
3 ΝΟΥΛΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 21
4 ΤΣΑΜΤΣΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 18
5 ΑΜΠΑΡΤΖΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 17
6 ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 14
7 ΤΑΡΕΛΙ ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. 14
8 ΜΟΣΧΟΣ Κ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 14
9 ΓΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 13
10 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 13
11 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 13
12 ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ 12
13 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 11
14 ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Λ. ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ 10
15 ΛΑΚΗΣ Ι. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 10
16 ΣΙΑΡΑΦΕΡΑΣ ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 9
17 ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 9
18 ΝΤΟΥΚΑΣ Ν. ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ 9
19 ΚΟΚΟΒΙΔΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. 8
20 ΛΙΑΠΗΣ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ 8
21 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 8
22 ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 7
23 ΕΣΤΙΑΔΗΣ ΚΑΣΤΩΡ 7
24 ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΟΡΗΣΟΣ 7
25 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 7
26 ΣΑΛΒΑΡΙΝΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 7
27 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΝΤΑΗΛΑΚΗ 6
28 ΒΙΕΡΟΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 6
29 ΑΪΡΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 6
30 ΣΑΛΤΣΟΓΛΙΔΗΣ ΚΟΡΗΣΟΣ 6
31 ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ 6
32 ΤΡΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 6
33 ΣΤΑΥΡΟΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 6

 

 

 

Back to top button