ΕλλάδαΚόσμος

Ποια καθημερινή συνήθεια που δεν φαντάζεστε, επιταχύνει την τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ τα αίτια δεν περιορίζονται στην 

κληρονομικότητα όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά καθημερινές συνήθειες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της τρίχας και να οδηγούν στην πτώση της.

Πρόσφατη έρευνα δερματολογικού Ινστιτούτου, δείχνει ότι περίπου το 90% των ανδρών που εμφανίζουν φαλάκρα ή έντονη αραίωση, πράγματι είναι αποτέλεσμα γονιδίων ή και ψυχολογικών παραγόντων, όπως το άγχος.
Όμως, πέρα από τα θέματα υγείας και την κληρονομικότητα, απλές καθημερινές συνήθειες περιποίησης που εφαρμόζονται λανθασμένα, μπορεί να οδηγούν στην πτώση της τρίχας.
Το κυριότερο και σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες, είναι ότι δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο όταν λούζουν τα μαλλιά τους.
Δηλαδή, βιάζονται να τελειώσουν και τρίβουν με δύναμη το σαμπουάν στο κεφάλι τους, ξεπλένουν βιαστικά και σκουπίζουν με την πετσέτα.
Με αυτό τον τρόπο, επιδεινώνεται η τριχόπτωση, καθώς οι τρίχες των μαλλιών σπάνε και καταστρέφονται, παράλληλα με την αδυναμία που δημιουργείται στους θύλακες να αναπτύξουν νέες τρίχες.

Τόσο η αναιμία όσο και η έλλειψη βιταμινών, μπορεί να σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών και είναι καλό να καταπολεμηθούν.

Αντίθετα, οι ειδικοί εξηγούν ότι…

H συνέχεια στο valueforlife.gr

Back to top button