ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Στον παλμό του Σαββάτου: Ώρα στέψης για τον Μέγα Αλέξανδρο! (ρεπορτάζ για τους αυριανούς αγώνες)

Η βαθμολογική επικύρωση που θα στείλει και επίσημα στην Γ’ Εθνική την ομάδα της Καλλιθέας έφτασε για τους «κυανοκίτρινους», που αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Καλοχώρι είναι πανέτοιμοι να κόψουν πρώτοι την γραμμή του τερματισμού.

Ένας μόλις πόντος αρκεί στον Μέγα Αλέξανδρο που σκέφτεται ήδη την επόμενη μέρα στις εθνικές κατηγορίες, από την στιγμή που οι ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι σε θέση να τους απειλήσουν.

Από εκεί και πέρα τα βλέμματα στρέφονται στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού με τους προβολείς να είναι στραμμένους στο Χιλιόδενδρο, όπου ο τοπικός Κεραυνός υποδέχεται τον Κρόνο.

Έχοντας το …ακουστικό διαρκώς εκεί, τα Γραμμοχώρια υποδέχονται το Βογατσικό, γνωρίζοντας πως η νίκη είναι μέσα στο γήπεδο των Μανιάκων αποτελεί μονόδρομο!

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες συναντήσεις ξεχωρίζει το ντέρμπι στο Μαυροχώρι με τον Γράμμο να φιλοξενεί τον Ηρακλή Πολυκάρπης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής ημέρας και μαζί το παρελθόν που κρύβεται πίσω από αυτά…

 

ΠΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ θυμίζει η συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς τις δύο ομάδες θα χωρίζουν στο εφεξής δύο κατηγορίες.

Οι ουραγοί υποδέχονται τους πρωτοπόρους με την χαοτική απόσταση των δύο συλλόγων να αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στη τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό τους οι γηπεδούχοι των χιλίων προβλημάτων θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στην Καλλιθέα, που δείχνει πανέτοιμη να επικυρώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

 

ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

Το γειτονικό ντέρμπι δεσπόζει στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, αποτελώντας πόλο έλξης για το φίλαθλο κοινό, καθώς η σύγκρουση των δύο ομάδων συνδέεται πάντοτε με ιδιαιτερότητες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Αισθητά ανώτεροι αγωνιστικά οι Κυπελλούχοι έχουν σαφέστατα τον πρώτο λόγο για επικράτηση, απέναντι στον απογοητευτικό φέτος Γράμμο, που αγνοεί την χαρά της νίκης μέσα στο γήπεδο του για έναν ολόκληρο γύρο!

Στη μακρά προϊστορία των δύο μονομάχων οι γηπεδούχοι μετρούν 12 νίκες, έναντι έξι των «πρασίνων», την ώρα που οχτώ παιχνίδια ολοκληρώθηκαν δίχως νικητή.

 

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ – ΝΤΑΗΛΑΚΗ

Με στόχο να διατηρηθεί στην τρίτη θέση η φορμαρισμένη Αστραπή υποδέχεται στη Μεσοποταμία τον πάντοτε υπολογίσιμο Νταηλάκη.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα αποχαιρετώντας για φέτος το κοινό τους με μια πειστική εμφάνιση.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν στην Πολυκάρπη πως μπορούν να σταθούν εξίσου καλά και μακριά από το γήπεδό τους τεστάροντας τώρα τις δυνατότητές του σε ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Στη μακρά προϊστορία των δύο ομάδων οι «κιτρινόμαυροι» κατέχουν τη μερίδα του λέοντος με 15 νίκες σε σύνολο 20 αναμετρήσεων.

 

ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ

Αγώνας δίχως αύριο είναι το παιχνίδι στο Μανιάκι για τα «ελάφια», παίζοντας την επιβίωση τους απέναντι στην Ομόνοια.

Στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν η τοπική ομάδα «καίγεται» για βαθμούς, προκειμένου να μην εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Το συγκρότημα του Μπάμπη Θεοχάρη θα βρει μπροστά του έναν αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο, και δεδομένου πως το τελευταίο ματς είναι εκτός έδρας κόντρα στην Καλλιθέα, άπαντες αναγνωρίζουν την κρισιμότητά του.

Από την άλλη πλευρά οι «αρκούδες» θα παίξουν για το κύρος τους έχοντας αποδείξει πως δεν κάνουν …εκπτώσεις απέναντι σε κανέναν αντίπαλο.

Τρεις φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τα Γραμμοχώρια να μετρούν δύο νίκες κόντρα στο Βογατσικό, και μια «λευκή» ισοπαλία την περασμένη σεζόν.

 

ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ – ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Με στόχο να σπάσει την αρνητική παράδοση που θέλει την Κορησό να μην έχει γευτεί την χαρά της νίκης την τελευταία εξαετία κόντρα στους Αμπελόκηπους, η ομώνυμη θα επιδιώξει να επικρατήσει προκειμένου να παραμείνει στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο δόξες μάχονται για το κύρος και το πρεστίζ τους, δείχνοντας έτοιμες να ολοκληρώσουν μια πετυχημένη σεζόν που συνοδεύτηκε με σταθερότητα στο μεγαλύτερο διάστημα της.

Η προϊστορία ευνοεί ξεκάθαρα  τους φιλοξενούμενους έχοντας πάρει έξι διπλά σε 15 επισκέψεις στην Κορησό, η οποία έχει επικρατήσει μόλις τρεις φορές, με τελευταίο το 2011.

 

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ – ΚΡΟΝΟΣ

Η μάχη της παραμονής διακυβεύεται στο Χιλιόδενδρο, με την ομώνυμη ομάδα να παίζει τους κόπους μιας χρονιάς απέναντι στο νεανικό συγκρότημα του Κρόνου.

Οι γηπεδούχοι παραμένουν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και το «τρίποντο» αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανανεώσουν το εισιτήριο τους στην κατηγορία.

Στον αντίποδα η ομάδα των Μανιάκων έχει τη δυνατότητα να «σφραγίσει» από τώρα την σωτηρία της σε περίπτωση που αποφύγει την ήττα.

Μόλις μια φορά κατά το παρελθόν έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους οι δύο αντίπαλοι και αυτή το μακρινό 2009, με τον Κρόνο τότε να θριαμβεύει στο Χιλιόδενδρο με το ευρύ 5-0.

 

Α.Ο ΚΑΣΤΩΡ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

Σε ένα από τα πλέον αδιάφορα ματς της 25ης αγωνιστικής ο Κάστορας φιλοξενεί τον Παναργειακό με τις δύο ομάδες να αποζητούν τη νίκη αποκλειστικά για το πρεστίζ τους.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λαζαρίδη θα επιδιώξει να κλείσει τη κακή παρένθεση της περασμένης αγωνιστικής και να επανέλθει στις επιτυχίες απέναντι στους «βυσσινί» που παραμένουν πάντοτε ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.

Απόλυτα ισορροπημένη η προϊστορία, καθώς σε σύνολο έξι αναμετρήσεων, απουσιάζει η ισοπαλία, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται αμφότερες από τρεις νίκες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΤΕΡΜΑΤΑ Β
1 ΚΑΛΛΙΘΕΑ 94 9 68
2 ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 94 16 63
3 ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ. 88 25 51
4 ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 68 21 49
5 ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 53 44 40
6 ΚΟΡΗΣΟΣ 30 38 37
7 ΝΤΑΗΛΑΚΗ 36 35 34
8 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 40 46 32
9 ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ 33 40 27
10 ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 45 61 27
11 ΚΡΟΝΟΣ 26 56 18
12 ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ 24 60 15
13 ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ 29 93 14
14 ΚΑΛΟΧΩΡΙ 11 127 1

 

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/5)

ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ   ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
ΚΑΛΟΧΩΡΙ   ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΟΡΗΣΟΣ   ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ   ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ.   ΝΤΑΗΛΑΚΗ
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ   ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ   ΚΡΟΝΟΣ

 

 

 

 

Back to top button