Ελλάδα

Ξεκινούν δρομόλογια τα Καραβάκια του Θερμαϊκού

Αρχής γενομένης από σήμερα Σάββατο 5 Μαίου, τα καραβάκια του Θερμαϊκού ξεκινούν και φέτος τα δρομολόγια νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus» εγκαινιάζουν τα δρομολόγια με τον «Κωνσταντή», εκτελώντας, αρχικά δέκα δρομολόγια, καθημερινά, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, σε λιγότερο από μια ώρα.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε σήμερα το Σάββατο 5 Μαΐου, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 09.45, και συνεχίζει στις 12.00, 14.15, 17.15, 19.30.

Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10.45, 13.15, 15.30, 18.30 και 20.30.

Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

Στα δρομολόγια του «Κωνσταντή», θα έρθει να προστεθεί και το δεύτερο παραδοσιακό καραβάκι, ο «Άγιος Γεώργιος», εντός του Ιουνίου.

Επιπλέον φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας στα δρομολόγια τους, και την Αγία Τριάδα.

«Για πρώτη φορά, στα καθημερινά μας δρομολόγια, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, προσθέτουμε, και την Αγία Τριάδα» επισημαίνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής.

«Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραθεριστών της Αγίας Τριάδας, και εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε, φέτος, έτοιμοι να το υλοποιήσουμε» προσθέτει.
Παράλληλα, στα φετινά δρομολόγια της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», έρχεται να προστεθεί και ένα τρίτο σκάφος.

Πρόκειται για το υπερσύγχρονο ταχύπλοο με την ονομασία «Ολυμπία», το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας και τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.

Σχετικά με τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus»

Η κοινοπραξία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» αποτελείται από μια ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο.
Σ’ ότι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα, και χωρητικότητα 180 επιβάτες.

Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι, αναπαυτικά καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Για τα παιδιά, υπάρχει ειδική αίθουσα όπου προβάλλονται κινούμενα σχέδια ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος θηλασμού.

Λειτουργεί μπαρ σερβίροντας καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ, κρύα και ζεστά σνακ.
Ο «Άγιος Γεώργιος»  με μήκος 18 μέτρα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Είναι ένα αξιόπλοο, καλοτάξιδο, παραδοσιακό σκαρί που διαθέτει δύο ?ηχανές General Motors Marine. Στο άνετο σαλόνι του με τον κλιματισμό, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα και σνακ, από τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης.

Το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο «Ολυμπία» με μήκος 23,5 μέτρα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 170 επιβάτες. Το σκάφος, το οποίο έχει ναυπηγηθεί σε ελληνικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, διαθέτει 2 μηχανές τύπου General Motors, ιπποδύναμης 539  BHP, έκαστη. Διαθέτει μπαρ και τουαλέτα.
Και τα τρία καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.

Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.
Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.

ΑΠΕ

Back to top button