Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ξεκίνησε η διαμόρφωση του κόμβου στα Λύκεια (φωτο – σχεδιάγραμμα)

Ένα πάγιο αίτημα της καστοριανής κοινωνίας είναι η διαμόρφωση κόμβου στην αρχή  της Χλόης, στη διασταύρωση με τον δρόμο της Καλλιθέας, λίγο πριν τα Λύκεια. Αυτός ο δρόμος που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς δρόμος “καρμανιόλα”  θα γίνει προσπάθεια να …συμμαζευτεί, με τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Βάση του νέου νόμου του 2017, κυκλικός κόμβος μικρής διαμέτρου δεν μπορεί να κατασκευαστεί, έτσι αποφασίστηκε να απομακρυνθεί τμήμα του βουνού, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ορατότητα. Επιπλέον θα καταργηθεί ο δρόμος που οδηγεί προς το Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο (αυτές οι περιοχές θα εξυπηρετούνται από τον παράδρομο δίπλα στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης). Ο νέος κόμβος θα είναι σημείο συνάντησης 4 οδών, Κωπηλατών, Λεωφόρου Γουναράδων, Ορεστείων και Μικράς Ασίας (του δρόμου προς Καλλιθέα).

Θα διαμορφωθούν νησίδες, ενώ στην παρούσα φάση δεν προβλέπονται φανάρια. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

 

 

 

2 Comments

  1. Ο δρόμος από τον προς διαμόρφωση κόμβο ως την πάλαι ποτέ είσοδο του δημοτικού σταδίου —αυτού του σταδίου με τον πλαστικό τάπητα , που δημοτικοί άρχοντες του αθλητισμού τον ξήλωσαν και το μετέτρεψαν σε χωράφι — πριν μερικά χρόνια σκάφτηκε για να περάσει υπόνομος , χωρίς να αποκατασταθεί η άσφαλτος μέχρι σήμερα .

    Οι χρήστες αυτού του δρόμου , που ντουμανιάζει από τη σκόνη , έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται κάπου στην ……Αφρική ή στη χώρα αυτών που ξήλωσαν τον συνθετικό τάπητα …….

    Ακόμη κι αν τώρα καταργηθεί η χρήση αυτού του δρόμου από τον κόμβο , πάλι θα χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ανάμεσα σε είσοδο σταδίου — είσοδο κλειστού γυμναστηρίου .

    Μήπως τώρα είναι ευκαιρία , μαζί με τον κόμβο , ο ταπεινός αυτός δρομάκος το πολύ 150—160 μέτρων , που οδηγεί στον ναό του αθλητισμού , να στρωθεί έστω με μια πέτσα άσφαλτο — βαριά οχήματα δεν θα περνούν πια —και να λυτρωθούμε κι εμείς και τα αυτοκίνητά μας που παρκάρουμε εκεί όχι μόνο από τη σκόνη , αλλά και απ’ την….. ταπείνωση της σκόνης ;……

  2. Σκαλόδρομο ή ένα στοιχειώδες πεζοδρόμιο για τα παιδιά και τον κόσμο που ανεβοκατεβαίνει καθημερινά τον δρόμο προς Καλλιθέα θα δούμε ποτέ σε αυτό το σημείο; Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα;
    Και θα συμφωνήσω και με το προηγούμενο σχόλιο σχετικά με τον χωματόδρομο μπροστά στο γήπεδο μας…

Back to top button