Καστοριά – Συνταγή: Κότα μεξικάνα

Κότα μεξικάνα από τη Μαρία από το Άργος Ορεστικό

ΥΛΙΚΑ:
1 κότα σε μερίδες
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 σκ. σκόρδο
2 κοκ. πιπεριές
2 πρασ. πιπεριές
1 κούπα τσαγιού ντομάτα “Σπιτικό πουμαρό”
1/2 κούπα τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουτί μεσαίο μανιτάρια
1 μικρό κουτί καλαμπόκι [προαιρετικό] αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζω τα κομμάτια της κότας, προσθέτω το κρεμμύδι και τα αχνίζω λίγο,στην συνέχεια ρίχνω την ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά και τα αχνίζω 1-2 λεπτά.
Μετά από αυτή την διαδικασία, αδειάζω το φαγητό στο ταψί [πιρέξ] προσθέτω λίγο νερό, το σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.
Στο τέλος ανοίγεις το σκέπασμα και το αφήνεις να ροδίσει και να φύγουν τα ζουμιά.
Δεν θέλει πολύ νερό το φαγητό αυτό. Να μείνει με το λαδάκι του.
Είναι πολύ νόστιμο φαγητό.
Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε.
Καλή σας όρεξη
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σας παρακαλώ, όποιος κάνει υπομονή , χαρά σ’ αυτόν. Όποιος κάνει υπομονή, σαν τον ήλιο θα λάμψει. Πολλή υπομονή να κάνετε.
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.