Καστοριά

Παρατήρηση πουλιών στη λίμνη της Καστοριάς για όλες τις ηλικίες από όλον τον κόσμο (φωτογραφίες)

Μετά την παρέα των Άγγλων που ήρθαν την περασμένη εβδομάδα, ένα γκρουπ Γερμανών ορνιθοπαρατηρητών (bird watchers) μεγάλης ηλικίας κατέφθασε στην Καστοριά. Ταξιδεύουν σε σημεία της Ευρώπης, παρατηρούν και φωτογραφίζουν πουλιά με πολύ καλό εξοπλισμό. Μετά την Κορσική, επόμενος σταθμός τους είναι η λίμνη μας.

Έχοντας πάρει πληροφορίες από εξειδικευμένα φόρουμ όπου ανεβάζει πλούσιο υλικό η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς για τα πουλιά της λίμνης και τις κινήσεις τους, βρέθηκαν στη Νότια Παραλία για να παρατηρήσουν τις χαλκόκοτες που αυτή την εποχή σταματούν για λίγο στη λίμνη Ορεστειάδα.

Ο ορνιθοπαρατηρητικός τουρισμός είναι πολύ διαδεδομένος σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει πολλούς και φανατικούς που ταξιδεύουν ανά τη γη, για να μελετήσουν από μακριά τα πουλιά. Είναι μια καλή ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί η πόλη μας, που μπορεί να μην έχει ιαματικά λουτρά (!), έχει όμως τη μοναδική λίμνη για λογιών λογιών δραστηριότητες, για όλες τις ηλικίες.

Οι bird watchers που έρχονται εδώ, σίγουρα μοιράζονται τις φωτογραφίες τους με άλλους συναδέλφους τους, και το να γράφει η λεζάντα Lake of Kastoria, είναι πολύ σημαντικό.

 

 

 

One Comment

  1. Αυτές είναι πολύ καλές δραστηρίοτητες. Κάθε φορά που περπατώ, πάντα έχω το μυαλό μου για μια καλή φωτογραφία από κάποιο είδος πτηνού που ζει στην λίμνη. Χαίρομαι που η Καστοριά γίνεται προορισμός. Η Καστοριά έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες σε πολλούς τομείς. Το βλέπεις. Εάν έχεις μυαλό. Είχα ρωτήσει πολύ παλιά ένα φίλο που είχε ξενοδοχείο, οι πελάτες σου, τι δραστηρίοτητες έχουν στο νομό ή στην πόλη για να περάσουν καλά, να ψυχαγωγηθούν; Η Καστοριά έχει ένα ευρύ φάσμα που μπορούν να προσφέρουν οι ξενοδόχοι. Η παρατήρηση της Λίμνης και των πτηνών είναι μια από αυτές. Το ψάρεμα είναι μια άλλη. Η Ιστιοπλοΐα είναι άλλη μια θαυμάσια δραστηριότητα. Να μη μακρηγορώ…

Back to top button