ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Στον παλμό του Σαββάτου: Φιέστα ανόδου για την Καλλιθέα (αναλυτικό ρεπορτάζ – προϊστορία)

Με την διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο το 40ο Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας «ΖΑΝΤΕΣ/ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΙΑΧΟΠΟΥΛΟΣ», όπου όλα τα παιχνίδια έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ανάλυση και προϊστορία των αγώνων:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ε ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ

Σε ένα ματς που παίρνει τον χαρακτήρα της φιέστας ο πρωταθλητής Μέγας Αλέξανδρος γιορτάζει την κατάκτηση του τίτλου υποδεχόμενος τα Γραμμοχώρια.

Οι «κυανοκίτρινοι» θα γιορτάσουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική μαζί με τους φιλάθλους του, επιδιώκοντας παράλληλα να διατηρήσουν το αήττητο που κρατούν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Στην αντίπερα όχθη τα «ελάφια», όντας απαλλαγμένα από το άγχος του υποβιβασμού, θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ρίχνοντας την αυλαία σε μια σεζόν που παρότι πέρασε από …σαράντα κύματα κατόρθωσε να έχει αίσιο φινάλε.

Η προϊστορία γέρνει ελαφρώς προς την πλευρά των φιλοξενούμενων που σε οκτώ επισκέψεις στο ΔΑΚ μετρούν τέσσερα διπλά, έναντι τρεις νίκες των πρωταθλητών!

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ

Με θετικό πρόσημο πέφτει η αυλαία στην Πολυκάρπη για τον τροπαιούχο –για πρώτη φορά μετά το 1993- Ηρακλή και την πάντοτε υπολογίσιμη Δόξα από την Κορησό.

Οι παίκτες του Θεόδωρου Κυβεντίδη μπορεί να μην κατόρθωσαν το νταμπλ, ωστόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου, που τόσο έλειπε στην ιστορία τους, αφήνει κυρίαρχο το γλυκό συναίσθημα φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής.

Οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Δόξα, όπου έχουν καταγράψει 13 νίκες σε σύνολο 23 αναμετρήσεων ως γηπεδούχοι.

 

ΝΤΑΗΛΑΚΗ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ

Το τελευταίο του ματς στη μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δίνει στο Νταηλάκη η ομάδα του Χιλιοδένδρου, που επιστρέφει στην Β’ τοπική έπειτα από έναν χρόνο απουσίας.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει πολλάκις πως δεν είναι εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο και έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά το σπουδαίο διπλό στη Μεσοποταμία θα επιδιώξουν να κλείσουν θετικά τη σεζόν.

Μοιρασμένη σχετικά η προϊστορία ανάμεσα στους δύο μονομάχους με το Νταηλάκη να έχει 10 νίκες σε σύνολο 25 αναμετρήσεων.

Το σύνολο του Δημήτρη Ζαρογιάννη έχει φύγει νικητής οχτώ φορές, ενώ ισόπαλα έληξαν εφτά παιχνίδια.

 

ΠΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

Τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές αγνοεί την χαρά της νίκης ο Γράμμος και ο σημερινός του αντίπαλος προσφέρεται ως ιδανική ευκαιρία για να κλείσει θετικά τη σεζόν.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι αποχαιρετούν την κατηγορία και μαζί με μια προβληματική σεζόν, που από  βαθμολογικής συγκομιδής ήταν η χειρότερη στα χρονικά της Α’ ερασιτεχνικής.

Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ του Μαύροβου που έχει να επιδείξει εφτά διπλά σε 15 επισκέψεις στο Καλοχώρι. Η ομώνυμη ομάδα έχει να επικρατήσει από το 2001 και θα προσπαθήσει να «σπάσει» την αρνητική παράδοση διεκδικώντας ταυτόχρονα την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα!

 

ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Στοχεύοντας να κλείσει τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης η Αστραπή εκδράμει στους Αμπελόκηπους να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να ρεφάρουν την ήττα από τον Νταηλάκη, σε μια έδρα όπου διατηρούν εξαιρετική παράδοση με τέσσερα σερί διπλά τα τελευταία χρόνια να αναδεικνύουν την υπεροχή τους.

Από την άλλη πλευρά, η Δόξα αποχαιρετά μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν με την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής να αφήνει …υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ – Α.Ο ΚΑΣΤΩΡ

Δυνατό ματς προμηνύεται στο Βογατσικό με την τοπική Ομόνοια να φιλοξενεί τον Κάστορα.

Ένα ματς δίχως βαθμολογικές σκοπιμότητες ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρόσφεραν όμορφο θέαμα και κέρδισαν τις εντυπώσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Μόλις μια φορά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι δύο μονομάχοι και αυτή διαδραματίστηκε στο πλαίσιο της περσινής σεζόν με το ματς να λήγει ισόπαλο με σκορ 3-3.

  

ΚΡΟΝΟΣ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

Μετά την ισοπαλία που πανηγυρίστηκε σα νίκη μέσα στο Χιλιόδενδρο και έχοντας «κλειδώσει» την σωτηρία του για ακόμη μια σεζόν, ο Κρόνος ρίχνει την αυλαία υποδεχόμενος τον Παναργειακό.

Το νεανικό συγκρότημα θα παίξει χωρίς το βαθμολογικό άγχος κόντρα σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο, που θα επιδιώξει τη νίκη για να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο τη σεζόν.

Πέντε μόλις φορές κατά το παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τους «ροσσονέρι» να μετρούν τρία διπλά στο γήπεδο της Κολοκυνθού.

 

 

 

Back to top button