ΑθλητικάΚαστοριά

Η άλλη “ομορφιά” της γυρολιμνιάς – Mε αφορμή το αυριανό Run Greece (φωτογραφίες)

Η ομορφιά της γυρολιμνιάς είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο! Σήμερα θα δούμε λίγες φωτογραφίες με άλλο μάτι. Η αλήθεια είναι ότι τα σημεία που θα μπορούσαμε να σταματήσουμε είναι πάρα πολλά άλλα η ουσία θα παραμείνει η ίδια. Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω σκοπό να θίξω κανένα δημόσιο πρόσωπο ούτε βέβαια να μειώσω τη γενική τους προσπάθεια. Επίσης ούτε υποψήφιος σε εκλογές θα είμαι, μακάρι να είχα τα προσόντα.
Η εικόνα λοιπόν του στολιδιού που ονομάζεται ‘γυρολιμνιά’ αν εξαιρέσεις τη θέα του, είναι τραγική. Ειδικά στη χρήση της. Είτε οδηγείς είτε περπατάς και ακόμη χειρότερα αν τρέχεις το έχεις αντιληφθεί. Ειδικά οι ποδηλάτες πρέπει να υποφέρουν.
Κάκιστη άσφαλτο στρώση (ανάθεμα με πότε έγινε για τελευταία φορά), σπάνια κλαδέματα που συνήθως δεν ολοκληρώνονται, με αποτέλεσμα αυξημένη επικινδυνότητα γίνονται αντιληπτά από τον καθένα.
Γνωρίζουμε όλοι πως λεφτά δεν υπάρχουν.Κι όταν όμως υπήρχαν μαζί τα φάγαμε. Αυτή ήταν μεγάλη αλήθεια. Όπου και να πήγαν τα χρήματα της ανάπτυξης μεγάλο μέρος από αυτά φαγώθηκε στα ίδια μας τα μαγαζιά.
Αν όμως δεν δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην φυσική ομορφιά (το μόνο που μας έμεινε) που θα δώσουμε; Ας γίνει μια πρόταση σε εργολάβους της περιοχής να αναλάβουν όλοι μαζί το έργο! Και η αποπληρωμή να γίνει σταδιακά με μια μικρή αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Ναι… Ήδη σας ακούω. Πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε; Εννοείται εμείς θα τα πληρώσουμε. Ο Έλληνας συνήθισε να πληρώνει. Ποιον θα πειράξει να πληρώνει 54 ευρώ αντί 50 που δίνει σήμερα; Στο κάτω κάτω έχουμε πληρώσει άπειρα χρήματα και δεν έχουμε δει τίποτα.Ακόμα και με μορφή διοδίων μπορεί να γίνει η αποπληρωμή. Ρομαντική και ίσως ουτοπική η πρόταση. Ναι…εντάξει!, Είδαμε και τη σημερινή κοινωνία. Ρεαλιστικότατη! Φυσικά υπάρχουν κι άλλα που μας απασχολούν…δεκτό κι αυτό.
Όμως όλα στη φύση άρχισαν… ας προσέξουμε το σπίτι μας!
Αύριο 3500 άτομα θα τρέξουμε στο Run Greece. Αυτό θέλουμε να δούμε;

Δημήτρης Αφεντουλίδης

 

 

One Comment

  1. Πληρώνω τέλη κυκλοφορίας , επομένως τα όσα προτείνετε είναι στη σφαίρα του ιδανικού σας φανταστικού χώρου. Ρεαλιστικά, υπάρχει τμήμα ή αρμόδιος φορέας οδοποιίας στον δήμο σας, ο οποίος εισπράττει μηνιαία ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.

Back to top button