Καστοριά

Ψηφιακές διαδρομές στις εκκλησίες της Καστοριάς (βίντεο)

“Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύμπραξη της επιχειρηματικότητας με τη Μητρόπολη”

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο σάιτ digitalkastoria.gr, μια δημιουργία της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, του Επιμελητηρίου και της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα  που περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τρεις θρησκευτικές διαδρομές σε Ομόνοια, Ντολτσό και Απόζαρι. Περιέχει χάρτη της περιοχής, φωτογραφίες και ιστορικό των εκκλησιών που προτείνονται στις διαδρομές.

Την παρουσίαση έκαναν από κοινού ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοφύλακτος Ζυμπίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Ο σεβασμιότατος μίλησε για τον θρησκευτικό τουρισμό,”που δυστυχώς στην πόλη δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε, αν και έχουμε  πλούτο από βυζαντινά μνημεία”.

Ο κ. Ζυμπίδης έκανε λόγο για τις περαιτέρω δράσεις που είναι, “Η προώθηση της πλατφόρμας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό”.

Ο κ. Καραταγλίδης ανέφερε ότι, “Είναι η πρώτη φορά που εμπράκτως γίνεται σύμπραξη της επιχειρηματικότητας με την Μητρόπολη για την ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου”.

Αναλυτικά η παρουσίαση στο βίντεο:

https://youtu.be/uFsftwi4bf0

Επισκεφθείτε το digitalkastoria.gr

 

Back to top button