ΓούναΚαστοριά

SAGA FURS: “Η υπερπαραγωγή δερμάτων δημιούργησε προβλήματα στην παγκόσμια αγορά” (ρεπορτάζ)

Δυναμικό παρών στην 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς έδωσε για μία ακόμη χρονιά το δημοπρατήριο της Φινλανδίας SAGA FURS, ως χρυσός χορηγός.

Οι εκπρόσωποι του δημοπρατηρίου κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους στην Έκθεση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πελάτες τους ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τις εξελίξεις στην διεθνή αγορά αλλά και για τα προϊόντα που θα προσφέρουν στην δημοπρασία του Ιουνίου.

“Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Καστοριά και συγκεκριμένα στην Έκθεση Γούνας μετά από αρκετά χρόνια”, δήλωσε στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ ο εκπρόσωπος της SAGA FURS Kari Huotari, Product Manager, Sales και συμπλήρωσε “Κατά την περιήγησή μου στους χώρους της Έκθεσης διαπίστωσα μία εξαιρετική οργάνωση, φιλοξενία, εντυπωσιακά περίπτερα αλλά και εξαιρετικές δημιουργίες των Ελλήνων κατασκευαστών, οι οποίοι συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τις κολεξιόν τους”.

Ωστόσο, αυτό που επισήμανε ο εκπρόσωπος της SAGA FURS είναι ότι “η υπερπαραγωγή δερμάτων των τελευταίων ετών δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια αγορά και σε συνδυασμό με την παγκόσμια κρίση, την νέα υποτίμηση του ρουβλιού έναντι του δολαρίου σε μια ισχυρή αγορά όπως της Ρωσίας, όλα αυτά συνετέλεσαν στο γεγονός να σημειωθεί σημαντική πτώση τιμών της πρώτης ύλης και ταυτόχρονα μεγάλη μείωση προώθησης των έτοιμων ενδυμάτων από τους παραγωγούς. Αυτό, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να βρούμε λύσεις να το ξεπεράσουμε. Επιβάλλεται να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ζήτησης και της παραγωγής, έτσι ώστε να επιτευχθεί η σωστή τιμή της πρώτης ύλης αλλά και της διάθεσης των έτοιμων ενδυμάτων”.

 

 

 

Back to top button