ΑθλητικάΚαστοριά

Συνεχίζεται η λειτουργία του τμήματος ενηλίκων Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς (φωτογραφίες)

https://nokastorias.files.wordpress.com/2018/05/26220007_10209073333465555_7545100861541451007_n.jpg

Για μια ακόμη χρονιά το τμήμα ενηλίκων του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς προσφέρει μια διέξοδο στην αθλητική καθημερινότητα της Καστοριάς. Ενήλικοι από 18 και πάνω, χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό, περιορισμό φύλου, αθλητικής ικανότητας, και οποιουδήποτε άλλου διαχωρισμού, μπορούν να συμμετάσχουν στο τμήμα ενηλίκων.

Η κωπηλατική θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι σχεδόν οι εργοφυσιολόγοι, έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις της κωπηλατικής άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αποτελέσματα διαφόρων επιστημονικών εργασιών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Η κωπηλασία, όντας ένα άθλημα που προσφέρει την ποιο πλήρη εκγύμναση από οποιοδήποτε άλλο άθλημα, μπορεί να χαρίσει σε όλους τους συμμετέχοντες στο τμήμα ενηλίκων μια διέξοδο, μια καθημερινή ενασχόληση, που θα τους προσφέρει ευεξία, αυξημένη φυσική κατάσταση, δύναμη και αντοχή.

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν την κωπηλασία σαν κύρια εκγύμναση των φοιτητών. Η κωπηλατική άσκηση χρησιμοποιείται σαν βασική άσκηση αποκατάστασης από αθλητικούς τραυματισμούς άλλων αθλημάτων. Η κωπηλατική θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι impact free, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής τους.

Με τη συνδρομή του προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, αλλά και τη χρήση όλων των υποδομών του Ομίλου, οι ενήλικοι εκγυμναζόμενοι μπορούν να νιώσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει ένα εντυπωσιακό άθλημα όπως η κωπηλασία. Σε ένα κλίμα φιλικό, παρεῒστικο, οι συμμετέχοντες μπορούν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 20:00 μ.μ. έως και τις 21:30 μ.μ. περίπου, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, να γυμνάζονται στο κωπηλατήριο ή το κλειστό γυμναστήριο του Ομίλου, αλλά και να κωπηλατούν στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα.

Όποιος έχει λοιπόν τη διάθεση να γυμναστεί, να γνωρίσει το εντυπωσιακό άθλημα της κωπηλασίας, να είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, δεν έχει παρά να εγγραφεί στο τμήμα ενηλίκων του Ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μιχαηλίδης Νίκος – προπονητής Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς (694 539 6149)

Γιαζιτζίδου Χριστίνα – έφορος Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς (697 475 7639)

 

 

 

Back to top button