ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εβδομάδα για τον Σεβασμό στην Γεννά: Yoga Nidra στην Καστοριά

Το μάθημα αυτό της Yoga Nidra* πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα (14-20 Μαΐου 2018) που φέτος έχει θέμα «Λιγότερες παρεμβάσεις, περισσότερη φροντίδα». Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, μια ομάδα εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών, φορέων και οργανισμών, συντονίζει για όγδοη χρονιά φέτος τον Μάιο μια σειρά από ανοιχτές εκδηλώσεις, δωρεάν υπηρεσίες, ενημερωτικές συναντήσεις, ομάδες για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, της λοχείας, της οικογένειας, εκπαιδευτικές συναντήσεις για την προώθηση του θηλασμού και πλήθος ακόμα δράσεων.

Το μάθημα αυτό είναι δωρεάν, αλλά θα υπάρχει κουτί για ελεύθερη συνεισφορά υπέρ ENCA Hellas
Απευθύνεται και σε άντρες & γυναίκες. (κ στην περίοδο της εγκυμοσύνης)
για το μάθημα Yoga nidra φορέστε άνετα ελαφριά ρούχα και αποφύγετε την κατανάλωση στερεάς τροφής τουλάχιστον 2 ώρες πριν έρθετε στο μάθημα.
Φροντίστε να με ενημερώσετε για οποιαδήποτε ασθένεια ή τυχόν τραυματισμούς που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Να έχετε μαζί σας μια μικρή πετσέτα ή μαντήλι , μια κουβερτούλα & καλή διάθεση!

Ημερομηνία: Παρασκευή 18/05/2018
Ώρα: 19:30-20:30
Τοποθεσία: Το Αέναον
Σιώμου 18 , Καστοριά
Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης :
6947-496068

Διοργάνωση: 
Αγνή Μελλίδου
Πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας (doula),
Δασκάλα pre&postnatal Yoga,
Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM,
Θεραπεύτρια μασάζ εγκυμοσύνης & λοχείας.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Σεβασμού 2018 για όλη την ΕΛΛΑΔΑ : 
http://www.encahellas.eu/iwrc2018.html
*Yoga Nidra
Η Yoga Nidra είναι μια θεραπευτική μέθοδος βαθιάς χαλάρωσης ο νους ησυχάζει και απελευθερώνεται η ψυχοσωματική ένταση. Μετά από κάποια ώρα η καρδιά αρχίζει να χτυπάει αργά, η αναπνοή γίνεται πολύ λεπτή, και ο νους βαθιά ήρεμος. Γι’αυτό η Yoga Nidra αποκαλείται και ψυχικός ύπνος, πολύ πιο θεραπευτικός από τον κανονικό, υποσυνείδητο ύπνο. Κάνουμε περιφορά της επίγνωσης στα μέρη του σώματος, αναπτύσσουμε επίγνωση σώματος, αναπνοής, χώρου, ενέργειας, και κάνουμε οραματισμούς. Καθόλη τη διάρκειά της μένουμε στην κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιοu. -Πρωταρχικό μέλημα του συμμετέχοντα είναι να χαλαρώσει απόλυτα, αποφεύγοντας όμως το βαθύ ύπνο. Οι αρχάριοι είθισται να βυθίζονται στην αγκαλιά του Μορφέα, οι πιο έμπειροι μαθητές όμως καταφέρνουν να μεταβάλλουν ενεργητικά και συνειδητά ψυχοφυσιολογικές λειτουργίες, επιτυγχάνοντας σταδιακά καλύτερο αυτοέλεγχο. Η γιόγκα nidra αποδεικνύεται πως συμβάλλει στη διαχείριση του στρες, στη βελτίωση της μνήμης, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων, ξυπνά τη δημιουργικότητα, ενώ συμμετέχει κατά πολύ σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης ψυχολογικών διαταραχών και ψυχοσωματικών ασθενειών.

fb event : https://www.facebook.com/events/234572163946362/

 

 

 

Back to top button