Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

https://1.bp.blogspot.com/-60hIlIZQlNw/Wvybp774M3I/AAAAAAAAMVY/UJCg4h9OAggHyR7Xq8F8N-VZszF2qFXJQCLcBGAs/s1600/ODOS_17.5.2018_936.jpg

Όταν ντρέπεσαι

Πρόκειται για την πιο ανησυχητική πράξη που σημειώθηκε στην Καστοριά τα τελευταία πολλά χρόνια και το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. […] Μια εξέλιξη που αποδεικνύει ότι ο κατήφορος της Καστοριάς, η μετατροπή της σε τόπο ανελεύθερων, είναι πλέον ανησυχητικός. Και οδηγεί την Καστοριά σε επίπεδα που δεν της αξίζουν.

Διαβάστε επίσης:

ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Παναγία Σουμελά
Ένα ταξιδιωτικό προσκύνημα στις χαμένες πατρίδες
Πάντα είχα αρχιτεκτονικές αδυναμίες στις παραδοσιακές ορθόδοξες εκκλησίες. Κάθε φορά που με ενοχλεί η πολεοδομική ασχήμια γύρω μου, αναζητώ αισθητικό καταφύγιο σε εικόνες μνήμης από όμορφες βυζαντινές εκκλησίες.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
«Η φωτιά είνε σύντροφός μου ζωντανός και μόνος».
“Αν φυτρόνοντας στην Ελλάδα έγινα ανοιχτός για να δεχτώ τον κόσμο, όπως ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, κι αν κατάλαβα πως η γραμμές πρέπει να έχουν χάρι, όπως το ένοιωθαν εκείνοι, κι αν έτσι κάνοντας γεννήσω το παιδί μου -ό,τι και να είνε- ελληνικότατο, τί άλλο θέλω;”

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Μια ακόμη ιστορία από τις μαύρες σελίδες της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Ο Γιάννης ο Αμάραντος, ο αεί θάλλων, παρουσίασε το βιβλίο του στην Καστοριά […] το άνοιξα και δεν μπορούσα να το κλείσω γιατί ο συγγραφέας του είναι δεινός αφηγητής της ιστορίας των προγόνων του.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΥΦΛΙΑ:
Το Καστοριανό Σχολείο
1713 Σεπτεμβρίου 24
Ημείς οι, εν Ανδιανουπόλει Καστοριείς
Γράφουν οι Καστοριείς γουναράδες από την Ανδιανούπολη.

Λόγος & Αντίλογος
Είπαν… Ακροβολισμοί
Ματαίως άλλαζα «κουμπιά» από τις 9:30 στην έρμη την τηλεόραση – μη εξαιρουμένης και της λεγομένης δημοσίας τηλεόρασης – μήπως βρω κάποιο πρόγραμμα ευχάριστο

ΟΔΟΣ:
Συμπτώσεις & Πτώσεις
Ύστερα από την πολύ πρόσφατη παρουσία του κ. Λ.Γαβαλά στην Έκθεση Γούνας και η ακόμη πιο πρόσφατη συνέντευξη και η εξομολόγησή του για τα οικονομικά προβλήματα, οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι. 

-Κρατικοί μπαταχτσήδες

-Βουλγαροσερβική ή Σερβοβουλγαρική

…και άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 17.5.2018 | 936

 

 

 

Back to top button