ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Τέσσερα βιωματικά εργαστήρια και για γονείς στη διάρκεια του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Καστοριάς

 

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς παράλληλα με τις παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών στις 3 αίθουσες του ΤΕΙ Καστοριάς, θα πραγματοποιηθούν 4 βιωματικά εργαστήρια με συμμετοχή μαθητών, εκπ/κών και γονέων.

Εργαστήριο 1ο : «Το εστιατόριο της WWF», επιλέγουμε ένα εποχικά υγιεινό μενού για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να προφυλάξουμε την υγεία μας.
Θα υλοποιηθεί από το Δ.Σ Τοιχιού ( υπευθ. εκπ/κός: Εμμανουηλίδης Δημήτρης) ένα εργαστήρι διάρκειας 30 λεπτών με τη συμμετοχή 20 μαθητών, εκπ/κών και γονέων.
Εργαστήριο 2ο: «Νόμος, Νομίζω, Νόμισμα», ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και μαθαίνουμε την ιστορία της χρήσης νομισμάτων και την σχέση τους με την ιστορία.
Θα υλοποιηθεί από το 3ο Δ.Σ Καστοριάς (υπευθ. εκπ/κός: Μακρόπουλος Κων/νος) ένα εργαστήρι διάρκειας 30 λεπτών με τη συμμετοχή 20 μαθητών, εκπ/κών και γονέων.
Εργαστήριο 3ο: «Ελλάδα: μια φανταστικά υπέροχη χώρα», επιτραπέζια παιχνίδια γνωριμίας της χώρας μας.
Θα υλοποιηθεί από το 9ο Δ.Σ. Καστοριάς και το Δ.Σ. Κορησού (υπευθ. εκπ/κοί: Βιβή Αντωνίου και Αγνή Παπαϊωάννου) ένα εργαστήρι διάρκειας 30 λεπτών με τη συμμετοχή 20 μαθητών, εκπ/κών και γονέων.
Εργαστήριο 4ο: «Δραστηριότητες STEM και Ρομποτικής για παιδιά-Βιωματικές Δράσεις: κατασκευή λειτουργικών μοντέλων και εφαρμογών» (αναπνευστικό σύστημα, ζωικό κύτταρο, αποστολή στον Άρη και προσομοίωση σεισμού)
Θα υλοποιηθεί από το 5ο Δ.Σ Καστοριάς (υπευθ. εκπ/κός: Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα) ένα εργαστήρι διάρκειας 1 ώρας με τη συμμετοχή 20 μαθητών, εκπ/κών και γονέων.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου το Σάββατο 2/6/2018, 12:00-13:00 σε διαφορετική αίθουσα το καθένα.

 

 

 

 

 

 

Back to top button