ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Δημήτρης Κορεντσίδης: Το “δυνατό χαρτί” μιας γενναιόδωρης Καστοριάς

http://goldentraveller.org/wp-content/uploads/2018/05/IMG_6102.jpg

Κάποιοι χαλαρώνουν με σαμπάνια και finger food πλάι στις θερμαινόμενες πισίνες των ξύλινων σαλέ κοιτώντας την άγρια βλάστηση κι άλλοι απολαμβάνουν αχνιστό τραχανά στα χωριά της Βασιλίτσας πλάι στα αηδόνια που διαλέγουν τις μέρες αυτές στα ορεινά της Ελλάδας να σε ξελογιάσουν. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν χλιδάτο πρωινό στο κρεβάτι που θυμίζουν παιδικό παραμύθι . Ο καθένας βιώνει τη δική του γαστρονομική πολυτέλεια , μα εμείς βρήκαμε στη συναρπαστική Καστοριά -που η γαστρονομία της είναι πολλών αστέρων- έντονα χαραγμένες τις αναμνήσεις…από τη Νέα Υόρκη!

Αποστολή: Πέτρος Κασιμάτης

Ο ορισμός της δίκης μας πολυτελείας στο καλύτερο underground «καταφύγιο γεύσεων» της πόλης , το “Goodbite” αντανακλάται στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του και πρωταγωνιστή για τις θεϊκές γεύσεις που προσφέρει του Δημήτρη Κορεντσίδη. Μακριά από τη γαστρονομική δικτατορία των σαρμάδων, της χωριάτικης πίτας ,του κοκκινιστού κόκορα με χυλόπιτες, εδώ με τα πιο αγνά υλικά , απολαμβάνεις μαγικά χάμπουργκερ,θεϊκές Νεοϋορκεζικες μακαρονάδες-από αυτές που πρωτο έφεραν στη μητρόπολη του κόσμου οι μαφιόζοι του Τονι- μεξικανικά φαγιτας, ολόφρεσκα ραπ,λαχταριστά μπουρίτος σαν αυτά που βρίσκεις στη χερσόνησο Γιουκαταν, κλαμπς από αυτά που απολαμβάνεις χωρίς απαραίτητα να είσαι «λύκος» της Wallstreet, μαζί με σαλάτες ονειρικές μα και vegetarian εκδοχές για όσους ακολουθούν τη δοκιμασία της νηστείας η τη δοκιμασία ειδικής διατροφής για καλογυμνασμένο σώμα.

Αυτός ο Νοευορκεζικος γαστρονομικός ορίζοντας στην Καστοριά είναι γεμάτος από σύννεφα στο χρώμα του ροδιού και έναν ουρανό σαν λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Η πολυτέλεια στο αγαπημένο μας πλέον Goodbite ξεχειλίζει οχι μόνο στο ντεκόρ των πιάτων αλλά και στην ποιότητα του μενού. Κι ο Δημήτρης Κορεντζιδης τίμιος σε αυτή την ενδιαφέρουσα σχέση με τους Καστοριανούς και τους ξένους ταξιδιώτες προσφέρει στους λαίμαργους πελάτες του την πιο αγνή πρώτη ύλη προκειμένου -ο μπαγάσας- να καταστήσει τα χάμπουργκερ, τα κλαμπ σάντουιτς, τις σπιτικές κοτομπουκιες και τις υπέροχες σαλάτες σηζαρ , όχι μόνον ως λιχουδιές γαστρονομικής ευτυχίας άλλα υγιεινά γεύματα που δοξάζουν δυο φορές τον ουρανίσκο.

Τελικά, αυτό το ταπεινό Ντελιβεράδικο (ως επί το πλείστον) είναι μια νέα γαστρονομική εκδοχή ενός γευστικού Νεοϋορκέζικου παραδείσου , είναι το «δυνατό χαρτί» μιας γενναιόδωρης πόλης. Που προσφέρει μπροστά στη λίμνη ένα «χασομέρι διανόησης» αλλά και το Goodbite που αποτελεί δείκτη για κάποιον που νοιάζεται για μια έντιμη σχέση με τους πελάτες του.

Περισσότερα στο goldentraveller.org

 

 

Back to top button