ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Το φινάλε του «Rally Greece Offroad 2018», απονομές υπό βροχή και χρήματα για τον μικρό Νικόλα (ρεπορτάζ – σειρά φωτογραφιών – βίντεο – οι νικητές)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το διεθνές «Rally Greece Offroad 2018», από 17 έως 20 Μαΐου. Ο αγώνας διεξήχθη τόσο μέσα στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, σε δασικούς δρόμους και η βαθμολογία του μετράει για το Πρωτάθλημα Ανατολική Ευρώπης. Πήραν μέρος 31 πληρώματα από την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, ενώ διαγωνίστηκαν και 10 πληρώματα από την Ελλάδα.

Οι αποστολές άρχισαν να έρχονται από το βράδυ της Τετάρτης, με τον κύριο όγκο να καταφθάνει την Πέμπτη και να καταλαμβάνει το μισό πάρκινγκ της Αντιπεριφέρειας που δια τέθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.  Το βράδυ της ίδιας ημέρα ο Δήμος Καστοριάς διοργάνωσε cocktail party για τα μέλη των αποστολών στον κήπο του στο αρχοντικού Τσιατσιαπά.

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε το αγωνιστικό μέρος με την 1η Υπερειδική στην πίστα που είχε διαμορφωθεί απέναντι από το Ενυδρείο, λόγω όμως του ακατάλληλου της ώρας την παρακολούθησαν ελάχιστοι  θεατές. Ακολούθως τα αυτοκίνητα πήραν τα βουνά για τον κυρίως αγώνα μήκους 95 χλμ. που έχει αφετηρία το Τρίγωνο Πρεσπών και τερματισμό το Σιδηροχώρι.

Το Σάββατο οι αγώνες ξεκίνησαν από τον Ανθότοπο Κοζάνης και τερμάτισαν στον Γέρμα κάνοντας μια διαδρομή 85 χλμ.. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σειρά είχε η 2η Υπερειδική μέσα στην πόλη την οποία παρακολούθησαν πλήθος θεατών που απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε φέτος στην Καστοριά.

Την Κυριακή σειρά είχε η διαδρομή από τον Απόσκεπο και έως τον Μαυρόκαμπο. Να σημειώσουμε ότι και τις τρεις ημέρες οι διαδρομές διατρέχονταν δύο φορές από τους οδηγούς. Το απόγευμα το φινάλε με τις απονομές στο πάρκινγκ της Αντιπεριφέρειας που ξεκίνησαν με λιακάδα και ολοκληρώθηκαν υπό βροχή. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Κώστας Θεολόγης ανακοίνωσε ότι μόλις έφτασαν στην Καστοριά και έμαθαν από τις τοπικές αρχές για τον μικρό Νικόλα, όλοι οι συμμετέχοντες συνέβαλαν και συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.800 ευρώ.

Όπως δήλωσαν τόσο ό κ. Θεολόγης όσο και ο αλυτάρχης των αγώνων κ. Αλέκος Αλεξανδρίδης, η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, η περιοχή είναι ιδανική για Offroad αγώνες, και το σίγουρο είναι ότι το ράλι  θα επανέλθει και το 2019 στην Καστοριά.

Το «Rally Greece Offroad 2018» διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Άτλαντας», υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς.

Οι νικητές της γενικής του «Rally Greece Offroad 2018» στην Καστοριά ήταν:

Στο βίντεο η απονομή κυπέλλων στους νικητές της γενικής:

https://youtu.be/ybrPn7y3buo

Φωτογραφίες από τους μεγάλους νικητές της γενικής κατάταξης

Σιούτης και Μακρής 3οι στη γενική και πρώτοι Έλληνες

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τελετή απονομής βραβείων και κυπέλλων στις ειδικές κατηγορίες:

Ειδικό βραβείο στον Καστοριανό Κώστα Οικονομίδη για την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση

Ακολουθούν 7 φωτογραφίες με όσους ήρθαν πρώτοι ανά χώρα

Η Claudia Petreni μοναδική γυναίκα των αγώνων

Διακοπή λόγω βροχή

Συνέχεια υπό βροχή

 

Back to top button