ΤΕΙ Καστοριάς: Εκπαιδευτική εκδρομή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στη Λάρισα και τα Τρίκαλα (φωτογραφίες)

Την Πέμπτη 17 Μαΐου ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με συνοδούς τους καθηγητές Δ. Φωτιάδη και Ι. Σινάτκα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην βιομηχανία ρομποτικών συστημάτων SUKOS ROBOTS και τον Δήμο Τρικκαίων  που είναι ένας από τους πιο δραστήριους Δήμους στην χώρα μας, σε θέματα πληροφορικής και αυτοματοποιημένης διαχείρισης κι εξυπηρέτησης των πολιτών του.

Η εκδρομή είχε θετικά αποτελέσματα για τους φοιτητές που γνώρισαν από κοντά δύο χώρους στους οποίους εφαρμόζονται όσα διδάσκονται στο πρόγραμμα σπουδών τους και για το Τμήμα, το οποίο διεύρυνε τις επαφές του στα πλαίσια της εξωστρέφειας με προοπτική μελλοντικών συνεργασιών του.

Ευχαριστούμε το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας για την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης, τον Δήμο Τρικκαίων για την φιλοξενία και ξενάγηση στους χώρους και τις υπηρεσίες του, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, τον Αντιδήμαρχο κ. Αναστασίου, τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Μιχαλάκη, καθώς και το στέλεχος της e-Trikala κ. Τόκτωρ για την φιλοξενία τους και τον χρόνο που αφιέρωσε ο καθένας τους για την ενημέρωση των φοιτητών και την ξενάγηση στις υπηρεσίες του Smart Trikala και τις εγκαταστάσεις του Μουσείου Αγροτικής – Βιομηχανικής Ζωής στο μύλο Ματσόπουλου.

Στην εταιρεία SUKOS ROBOTS  που  ιδρύθηκε το 1979 και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Λάρισας, το φιλόξενο προσωπικό της, ξενάγησε τους φοιτητές στα υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα για αμυντικές, βιομηχανικές και περιβαλλοντικές εφαρμογές. Οι εντυπώσεις των φοιτητών ήταν άριστες και ορισμένοι ευελπιστούν στην δυνατότητα πραγματοποίησης της πρακτικής τους άσκησης στην εταιρεία αυτή.

Το τελικό συμπέρασμα από την εκδρομή αυτή ήταν ότι οι φοιτητές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να δουν που και πώς εφαρμόζονται όσα διδάσκονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και το Τμήμα δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας και προβολής του σε χώρους που μπορούν να αποδώσουν αμοιβαία ευεργετικές συνεργασίες.

Οι διοργανωτές της εκδρομής

Δρ. Σινάτκας Ιωάννης

Καθηγητής

Δρ. Φωτιάδης Δημήτριος

Επίκουρος Καθηγητής

 

 

1 σχόλιο

  1. Μπράβο στο Τ.Ε.Ι. που φέρνει σε επαφή τους φοιτητές του με την πράξη.
    Να συνεχιστούν τέτοιες δραστηρότητες προς όφελος όλων.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.