ΚαστοριάΝεστόριο

Καστοριά: “Όλα τα βλήματα είναι ανθεκτικά”

Χθες βρέθηκα προ απροόπτου. Πάνω στο βουνό Σούφλιακα απέναντι από τον Γράμμο, σε ένα καταπράσινο λιβάδι ένα βλήμα απείραχτο από τον χρόνο. Λες και είχε πέσει χθες.
Οι γνώσεις μου από τα όπλα είναι ελάχιστες. Υποθέτω ότι είναι από τον εμφύλιο. Αλλά πέρασαν πολλά χρόνια. Δε γνωρίζω αν είναι ρουκέτα ή όχι ούτε και το πείραξα. Αν κάνει μπαμ ή είναι άκακο.
Σκέφτηκα μόνο και μονολόγησα. Κοίτα να δεις ρε φίλε;Άραγε γιατί όλα τα “βλήματα” να είναι ανθεκτικά. Γιατί να αντέχουν στον χρόνο ενώ αυτά χρειάζονται την αλλοίωση; Για σκεφτείτε λίγο από αυτούς/αυτές που γνωρίσατε αν ισχύει ή όχι το παραπάνω;

Ανάρτηση του Βασίλη Κωνσταντίνου στο facebook

Την οποία σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Σωκράτης Λιάνος:

“Όλα τα βλήματα του στρατού της εποχής εκείνης έχουν γόμωση ΤΝΤ. Το ΤΝΤ είναι σταθερό καθώς δεν μπορεί να πυροδοτηθεί παρά μόνο με εξ-συμπαθείας έκρηξη και δεν είναι εύφλεκτο. Τα βλήματα που την εποχή εκείνη εγκατέλειψε ο στρατός δεν έχουν πυροκροτητή. Αυτό είναι ΄΄ ορφανό΄΄ γι αυτό έχει και πυροκροτητή που το καθιστά επικίνδυνο γιατί δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πως θα ανταποκριθεί λόγω ενδεχόμενης διάβρωσης από την πολυκαιρία. Έχω καταστρέψει δεκάδες μη εκραγέντα βλήματα ως αξιωματικός καταστροφών…”

Σχόλιο φίλου: “Βλήμα αμερικανικού όλμου Μ43Α1

 

 

 

 

Back to top button