Γαύρος αχνιστός από τη Μαρία
Υλικά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πρασινη [κέρατο] πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
λίγη καυτερή πρασ. πιπεριά [προαιρετική]
λίγο σκορδάκι
Μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2κ.σ. μουστάρδα, χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τον γαύρο και την ραχοκοκαλιά του, και τον αφήνω να στραγγίσει απο τα νερά που τον έχω πλένει.
Ψιλοκόβω τα λαχανικά, τα σοτάρω 1΄-2΄λεπτά, προσθέτω τον γαύρο, το αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λεμόνι, τα βράζω 10΄-15΄΄ λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος προσθέτω τον μαΙντανό και την ρίγανη.
Τον αχνιστό γαύρο τον μαγειρεύω στο τηγάνι.
Καλή σας όρεξη
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΊΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ…
Καμιά προσευχή σου δεν πάει χαμένη. Και κανένα δάκρυ δεν φτάνει ποτέ στο έδαφος…
Το μαζεύει ο άγγελός σου με πολύ δέος και το πηγαίνει κατευθείαν στο θρόνο του Θεού.
Και Εκείνος αποκλείεται να μην σε ακούσει.
Επειδή η προσευχή που κάνουμε για τους άλλους έχει πολύ πιο μεγάλη δύναμη
από την προσευχή που κάνουμε για τον εαυτό μας.
Έτσι, μπορείς και μπορώ, αδερφή και αδερφέ, να κάνουμε και εμείς από το δωμάτιό μας μια μικρή προσφορά.
Το μόνο που χρειάζεται κάθε φορά είναι το να θυμόμαστε.
Να θυμόμαστε… Και να ευχόμαστε…