ΑγροτικάΚαστοριά

Φυτείες ρόδων στην Καστοριά, επισκέφθηκαν τουρίστες από Ταϊβάν και Κίνα

Τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοΐου στην Εράτυρα Κοζάνης αλλά και φυτείες ρόδων στην Καστοριά, επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τουρίστες από τη μακρινή Ταϊβάν και την Κίνα.

Σε ανακοίνωσή του ο συνεταιρισμός αναφέρει πως «όπως δείχνουν τα πράγματα, η προσπάθεια που γίνεται στο Συνεταιρισμό, συγκινεί τους ανθρώπους από τη χώρα αυτή της Άπω Ανατολής. Για τρίτη χρονιά φέτος κάνουν αυτό το μακρινό και πολυέξοδο ταξίδι για να μας επισκεφτούν την περίοδο της συγκομιδής των ρόδων. Όπως οι ίδιοι ομολογούν, η ποιότητα των προϊόντων μας είναι μοναδική. Θα μας επισκεφτούν και του χρόνου».

Συστήνουν δε πως πρέπει να «αδράξουμε αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία που διαμορφώνεται για την περιοχή μας. Με τη συνδρομή των παραγωγών των επαγγελματιών, των φορέων των επιμελητηρίων, της αυτοδιοίκησης και όλων των δημιουργικών ανθρώπων να συνδέσουμε την παραγωγή με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Ώστε κάθε χρόνο, στον τομέα του οικοτουρισμό και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία να γινόμαστε καλύτεροι».
Παράλληλα, φοιτητές και καθηγητές του μεταπτυχιακού τμήματος του ΤΕΙ Θεσσαλίας πραγματοποίησαν επίσκεψη σε ροδώνα παραγωγού και στο αποστακτήριο του Συνεταιρισμού την Κυριακή 20/5.http://www.ypaithros.gr/wp-content/uploads/2018/05/33028587_1988173687867797_6608998943831359488_n.jpg

Με επικεφαλής την καθηγήτρια και πρόεδρο του τμήματος κ. Ελένη Βογιατζή, ενημερώθηκαν για τις δράσεις και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού ήταν «τιμή μας η επίσκεψη της αποστολής του καταξιωμένου διεθνώς, τεχνολογικού ιδρύματος της πατρίδας μας. Όπως και όλων όσων πράττουν το ίδιο. Κάτι καλό συζητήθηκε για συνεργασία του Συνεταιρισμού και του ΤΕΙ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η έρευνα, τα καινοτόμα προϊόντα και δράσεις μεταξύ των στόχων της συνεργασίας».

ypaithros.gr

 

 

Back to top button