Κόσμος

Τραμπ: Σε ετοιμότητα ο στρατός αν ο Κιμ κάνει κάποια “βλακώδη ενέργεια”

Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος αν ο Κιμ κάνει κάποια “βλακώδη και απερίσκεπτη” ενέργεια δηλώνει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ακύρωση της συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει κάποια «βλακώδη και απερίσκεπτη» ενέργεια δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ματαίωση της Συνόδου των δύο χωρών.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι «έτοιμες αν χρειαστεί», δήλωσε ο Τραμπ στην τελετή υπογραφής ενός νομοσχεδίου στον Λευκό Οίκο.

Πρόσθεσε ότι η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης ενάντια στην Πιονγκιανγκ θα συνεχιστεί. Παράλληλα είπε ότι είναι πιθανό η Σύνοδος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποια μετέπειτα ημερομηνία.

Νέες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας προαναγγέλει ο ΥΠΕΞ Πομπέο

O Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ουάσινγκτον ενάντια στην Πιονγκιάνγκ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο, σε συνέχεια της ματαίωσης της Συνόδου Κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

“Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις που θα επιδιώξουμε να επιβάλλουμε. Οι ΗΠΑ, είμαι βέβαιος, ότι θα στραφούν σε άλλους ζητώντας τους να κάνουν περισσότερα επίσης”, τόνισε ο Πομπέο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Συνέχιση διπλωματικών προσπαθειών με “ατσάλινα νεύρα” ζητά ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα ότι τα μέρη των συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να συνεχίσουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες με «ατσάλινα νεύρα» για να εργαστούν προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Μιλώντας σε ένα πανεπιστήμιο της Γενεύης, μετά τη ματαίωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου Συνόδου Κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Γκουτέρες δήλωσε: «Αν έχω ένα μήνυμα προς όλα τα μέρη, αυτό που ζητώ είναι ατσάλινα νεύρα ώστε να μπορεί να τεθεί μια πορεία διαλόγου ικανής για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που πρέπει να είναι η ειρηνική και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

ΑΠΕ

Back to top button