Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Παραδοσιακό μωσαϊκό

Παραδοσιακό μωσαϊκό μας προτείνει η Ελεάννα Βλαχοπούλου, από μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ
200 γρ κουβερτούρα
1 βανίλια
2 κουτ σούπας κακάο
300 γρ γάλα
250 γρ βούτυρο
450 γρ μπισκότα πτι μπερ
100 γρ καρύδια
30 γρ κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με την βανίλια, το κακάο,το γάλα και το βούτυρο και τα μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει περίπου 20 λεπτά. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα, προσθέτουμε τα καρύδια  και πασπαλίζουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε και το μείγμα που έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε με μια κουτάλα πάρα πολύ καλά. Να αναμειχθούν πολύ καλά.
Απλώνουμε τρία φυλλα αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το μείγμα μας. Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε το μωσαικό μας στην κατάψυξη. Πριν κόψουμε κομμάτι αφήνουμε λίγο να μαλακώσει εκτός κατάψυξης.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α.Πετρετζίκης

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

One Comment

Back to top button