Κοζάνη

ΚΚΕ: Όχι στα διόδια στη Σιάτιστα

 

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια- Καμία σκέψη για τοποθέτηση μετωπικού και πλευρικού σταθμού διοδίων στο ύψος Σιάτιστας- Καλαμιάς

 Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Η συγκυβέρνηση σήμερα, όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια, αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα του πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.

Σήμερα αποτελεί πρόκληση για το λαό της ΠΕ Κοζάνης που δοκιμάζεται από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την ανεργία την φτώχεια, την απληρωσιά και την εκμετάλλευση, να χρυσοπληρώνει τους δρόμους και να του φορτώνουν και από πάνω και άλλα διόδια. Ειδικά, η περιοχή της Σιάτιστας που σήμερα βιώνει με μεγάλη ένταση την ανεργία και τα εξευτελιστικά μεροκάματα που κυριαρχούν στον κλάδο της γούνας.

Η όποια συζήτηση σήμερα γίνεται από την πλευρά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο, για κάρτες ελεύθερης διέλευσης κλπ έχει ως μόνο στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για να μειώσει τις απαιτήσεις του. Αυτή η συζήτηση είναι ξεκάθαρα υποκριτική από αυτούς που όχι μόνο δεν μείωσαν τις τιμές και τους σταθμούς διοδίων αλλά σπέρνουν παντού και νέα διόδια στους αυτοκινητόδρομους.

 Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών τους αυτοκινητόδρομούς, με τα διόδια και τις αυξήσεις κλέβουν τον ιδρώτα του λαού για να κερδίζουν τα μονοπώλια.

 Το ΚΚΕ αγωνίζεται και απαιτεί:

 Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.

  • Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλλουν τα διόδια.
  • Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Καλούμε το λαό της περιοχής, της Σιάτιστας, της Κοζάνης να αντιπαλέψουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς συνολικά, να αγωνιστούν για την κατάργηση όλων των διοδίων. Να παλέψουν ενάντια στους σχεδιασμούς για τοποθέτηση μετωπικού και πλευρικού σταθμού διοδίων στο ύψος Σιάτιστας- Καλαμιάς. Το ΚΚΕ θα είναι αρωγός και μπροστά σε ένα τέτοιο αγώνα.

 Κοζάνη 28/5/2018

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

Back to top button