Καστοριά

Καστοριά: Δύο συλλήψεις με 31 κιλά κάνναβης (φωτογραφίες)

Συνελήφθησαν -2- άτομα για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχές της Καστοριάς και της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

 Κατασχέθηκαν -31- κιλά και -400- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -2- αυτοκίνητα και -4- κινητά τηλέφωνα

 Συνελήφθησαν χθες (28-05-2018) το μεσημέρι και το απόγευμα, σε περιοχές της Καστοριάς και της Ημαθίας αντίστοιχα, δύο (2) άτομα, ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι εντοπίσθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε περιοχή της Καστοριάς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με οδηγό τον 50χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του χώρου φόρτωσης (καρότσα), δύο (2) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν συνολικά τριάντα ένα (31) κιλά και τετρακόσια (400) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών προοριζόταν για τον 52χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίσθηκε ο 52χρονος σε περιοχή της Ημαθίας και συνελήφθη.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 31 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 52χρονος,
  • 4 κινητά τηλέφωνα και
  • 4 κάρτες SIM.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

 

Back to top button