Καστοριά

MONOPOLIO: Ένα ντοκιμαντέρ από την Καστοριά (βίντεο)

Συμπυκνώνει και επεξηγεί σχεδόν όλα αυτά που σκεφτόμαστε και συζητάμε καθημερινά κάπως αφηρημένα 

Είναι ένα μοβ μπλουζάκι που φοράω μερικές φορές και δείχνει το toon από το παιχνίδι Monopoly, αλλά από πάνω γράφει MONOPOLIO.
Το μπλουζάκι είναι δώρο δύο φίλων μου, που όμως χάρη σε αυτό το δώρο έχουν προβληματίσει και παραπέμψει πολύ κόσμο σε ένα “σπιτικό ντοκιμαντέρ” που είχα δημιουργήσει κάποτε.
Σήμερα κάποιος με ρώτησε πάλι για το μπλουζάκι αυτό και είπα να θυμηθώ αν υπάρχει το ντοκιμαντέρ διαθέσιμο ακόμα στο Youtube. Υπάρχει, αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο δελεαστικό λόγο χρόνου. Όμως σε μια ώρα συμπυκνώνει και επεξηγεί σχεδόν όλα αυτά που σκεφτόμαστε και συζητάμε καθημερινά κάπως αφηρημένα, με εξαιρετική ανάλυση. Είναι όλα αυτά που σκεφτόμαστε να πούμε αλλά δεν ξέρουμε το πώς και διαφωνούμε πολλές φορές δίχως να πιάνουμε την ουσία.
Βασισμένο σε βιβλιογραφία από τους καλύτερους κοινωνιολόγους και οικονομολόγους του αιώνα μας κάνει το αφηρημένο, πολύ συγκεκριμένο και μάλιστα με “παιχνιδιάρικο” τρόπο.
Αξίζει πιστεύω μια ώρα από την ζωή σας, που θα κάνει την σκέψη σας αρκετά πιο εποικοδομητική και τις πολιτικές σας απόψεις ακόμα πιο ξεκάθαρες, άσχετα με το ποιες είναι, αφού περιγράφει ουσιαστικά όλα τα σύγχρονα προβλήματα ως έχουν.

Σάκης Καρανικολόπουλος

 

 

Back to top button