Καστοριά

Καστοριά: Ένα “κλικ” σημαδιακό και τραγικό

Καμιά φορά συμβαίνουν πράγματα ανεξήγητα, σαν αυτό: το πρωί, βγαίνοντας οι Γ’ και Δ’ από το Σχολείο για την εκπαιδευτική τους επίσκεψη, μας ακολούθησε αυτό το πανέμορφο γατάκι και αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο, το αντίθετο μάλιστα. Η συζήτησή μας ως τη στάση του αστικού ήταν απίστευτη: τα παιδιά έλεγαν πως έχουν μπει μέσα σε μεγάλους κάδους σκουπιδιών για να σώσουν γατάκια που κάποιος τα είχε πετάξει μέσα. Μακαρίσαμε λοιπόν το σημερινό γατάκι, το ζωηρό και τόσο χαριτωμένο, που τα κατάφερε να είναι ζωντανό και ανεβήκαμε στο αστικό.

Ξεχάσαμε το ζωντανό αυτό πλασματάκι μέχρι τη στιγμή που επιστρέψαμε στο Σχολείο, οπότε ο διευθυντής μας είπε σε μας τους δασκάλους για ένα χαριτωμένο γατάκι που το καημένο το πάτησε με το αυτοκίνητό του κάποιος οδηγός που πέρασε έξω από το Σχολείο κι ευτυχώς δεν το είδαν τα παιδιά! Δεν ήξερε, βλέπετε, ο κ.Νίκος πως εμείς είχαμε κοντέψει να χάσουμε το αστικό, χαϊδεύοντάς το και παίζοντας μαζί του!

Και το κλικ της φωτογραφικής μηχανής του Σχολείου μας φάνηκε αρχικά ανεξήγητο, δεν αργήσαμε όμως να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ήταν, καθώς η όμορφη αυτή φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο πριν το όμορφο, χαριτωμένο και ζωηρό αυτό πλασματάκι του Θεού χάσει τη μικρή του ζωούλα!…

Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου

 

 

 

Back to top button