ΑθλητικάΚαστοριά

Ανασκόπηση – Ηρακλής Πολυκάρπης: Έμεινε με το… παράπονο στο πρωτάθλημα, βρήκε παρηγοριά στο κύπελλο

Συνεχίζοντας την ανασκόπηση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και την πορεία των ομάδων, τη… σκυτάλα παίρνει σήμερα ο Ηρακλής ΠολυκάρπηςΟι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” του Ρούλη Κυβεντίδη άγγιξαν το νταμπλ, αλλά έχασαν στα …σημεία το πρωτάθλημα, βρίσκοντας παρηγοριά στο Κύπελλο.

Κομβικά παιχνίδια ήταν τα δύο, κόντρα στην Καλλιθέα, όπου αμφότερα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και αγνοώντας την χαρά της νίκης, οι ελπίδες τους ψαλιδίστηκαν.

Κατά γενική ομολογία η σεζόν ήταν πετυχημένη για τον Ηρακλή, που παρότι πήρε το “ρόπαλό” του δεν σημάδεψε τον μεγάλο του στόχο, με το τελευταίο συναίσθημα της δεύτερης θέσης να σκορπά πικρία…

H λήξη του πρωταθλήματος βρήκε τους «πράσινους» στην 2η θέση της βαθμολογίας με 69 βαθμούς έχοντας απολογισμό 22 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή με την Καλλιθέα εκτός έδρας. Επίσης, διέθετε ιδιαίτερα παραγωγική επίθεση, σημειώνοντας συνολικά 99 γκολ (2η καλύτερη στο πρωτάθλημα), ενώ είχε και την 2η καλύτερη άμυνα με 18 γκολ παθητικό. Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σε δύο ματς από τα 28 δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία του

Απόλυτα πετυχημένη κρίνεται η φετινή χρονιά του Ηρακλή τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον θεσμό του κυπέλλου. Η ομάδα του Ρούλη Κυβεντίδη, είχε έντονο πρωταγωνιστικό ρόλο χάνοντας στις λεπτομέρειες την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ στον θεσμό του κυπέλλου κατάφερε να γιορτάσει τα 60 χρόνια ιστορίας του με την κατάκτηση του κυπέλλου για πρώτη φορά, μετά από άλλες δύο αποτυχημένες συμμετοχές που είχε στο παρελθόν.

Πρώτο «κανόνι» ο Γρηγόρης Μήλιος με 23 γκολ

Σταθερή αξία ο Γρηγόρης Μήλιος, ήταν αυτός, που, σε πολλές περιπτώσεις, έβγαλε και φέτος τα …κάστανα από την φωτιά!

Ο έμπειρος στράικερ έχει φάει με το …κουταλάκι τα γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διεκδίκησε μέχρι τέλους το “χρυσό παπούτσι”.

Εν τέλει σταμάτησε στα 23 γκολ, επίδοση που θα ήταν αισθητά υψηλότερη, εάν δεν έμενε για περίπου δύο μήνες εκτός γηπέδων λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Σημαντικό κουπί… στο σκοράρισμα τράβηξε και ο αρχηγός των “πρασίνων”, Θωμάς Αμπαρτζής με 17 τέρματα στο ενεργητικό του, ενώ ακολουθούν Γιώργος Μαντζάνας και Κώστας Μόσχος, έχοντας σημειώσει έκαστος από 15 γκολ.

Συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα για τον Ηρακλή έχουν σκοράρει  17 παίκτες, σημειώνοντας τα 98 γκολ, ενώ είχε κι ένα αυτογκόλ υπέρ του.

Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

sentranews.gr

 

Back to top button