Τα άλογα ζώα απευθύνονται στα έλλογα ζώα (του Λεωνίδα Πουλιόπουλου)

Μία φανταστική απαίτηση των εκτρεφόμενων γουνοφόρων προς τους antifur οικολογο-ζωόφιλους

Σε παράφραση του μύθου του Αισώπου που έλεγε:

Ότε τα ζώα φωνήν είχε τα πρόβατα έλεγε τω Δεσπότη, ημείς ω Δέσποτα έριον σοι κα τυρόν παρέχωμεν συ δ’ ουδέν παρέχεις ημίν…

Παραθέτουμε ένα σύγχρονο μύθο που θα έλεγε όταν τα γουνοφόρα ζώα αποκτούσαν φωνήν:

Εμείς ω ζωόφιλοι, διαφωνούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να στερηθούμε το δικαίωμα να δούμε τον θαυμαστό τούτο κόσμο που υπάρχει στον πλανήτη γη, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα…

Εμείς τα ζώα γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος  με το μυαλό του έχει κυριαρχήσει στην φύση  και φέρεται  τόσο στα έμβια όντα όσο και στην φύση απερίσκεπτα, αχάριστα, αλαζονικά και άδικα.  Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι  που σκέφτονται διαφορετικά και προσπαθούν να προστατέψουν την φύση και τα ζώα. Εμείς τα εκτρεφόμενα ζώα είμαστε μια άλλη κατηγορία ζώων που δεν προερχόμαστε από φυσιολογική ή τυχαία παραγωγή αλλά από προγραμματισμένη τεχνική αναπαραγωγή που οφείλεται στους ανθρώπους.   Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νόμοι για την προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας  όπως επίσης για την εκτροφή και  ευθανασία των εκτρεφόμενων ζώων.

Εμείς ως εκτρεφόμενα ζώα δεν κινδυνεύουμε από την αυθαιρεσία της λαθροθηρίας ούτε και από τον νόμο της ζούγκλας όπου το ένα ζώο τρώει το άλλο. Εμείς εάν δεν υπήρχαν οι γουναράδες και οι εκτροφείς δεν θα είχαμε γεννηθεί.  Δεν θα γνωρίζαμε την ζωή έστω και για λίγα χρόνια και αυτό το λίγο κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι καλύτερο από το τίποτα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα εκτρεφόμενα για το κρέας τους ζώα καθώς και ψάρια τα οποία μάλιστα δεν αποβιώνουν με ευθανασία, αλλά σπαρταρούν από έλλειψη οξυγόνου μέχρις ότου ξεψυχήσουν. Υπάρχουν και άλλα έμβια όντα και κυρίως έντομα που θανατώνονται με βάναυσο και όχι τόσο ανώδυνο τρόπο, όπως εμείς τα εκτρεφόμενα για την γούνα μας ζώα.

Επομένως κάνουμε έκκληση στους  ζωόφιλους και τους οικολόγους να μην μας στερήσουν την δυνατότητα να έρθουμε στην ζωή με αυτόν τον τρόπο, που έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, έστω και με συνθήκες ναι μεν αιχμαλωσίας αλλά χωρίς να κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από λαθροκυνηγούς ή να κατασπαραχθούμε από άλλα ζώα όπως στην άγρια φύση και την ζούγκλα. Εξάλλου ο τρόπος ευθανασίας που βιώνουμε είναι τόσο ανώδυνος, που δεν έχει καμία σχέση με άλλα εκτρεφόμενα  (π.χ. πουλερικά και άλλα οικόσιτα), που θανατώνονται για το κρέας τους.

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν περισσότερο μυαλό από εμάς αλλά εμείς δεν κάνουμε πολέμους ούτε αλληλοσκοτωνόμαστε για ασήμαντους λόγους. Δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον ούτε δημιουργούμε πυρηνικές βόμβες. Επομένως αν οι οικολόγοι και οι ζωόφιλοι θέλουν να βοηθήσουν τα ζώα, ας σταματήσουν τους κυνηγούς να σκοτώνουν τα ζώα και τα πτηνά,  τους ανθρώπους να φυλακίζουν ζώα στα διαμερίσματά τους, να δηλητηριάζουν τα αδέσποτα και ένα σωρό άλλες αδικίες στα ζώα και το περιβάλλον.  Ας κατευθύνουν την ενέργειά τους, να σταματήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο να σταματήσουν οι πόλεμοι και ένα σωρό άλλες αδικίες και εφ΄ όσον όλες  αυτές οι βάρβαρες πράξεις εκλείψουν και η κοινωνία γίνει ώριμη, τότε ίσως αποκτήσουμε και εμείς γλώσσα επικοινωνίας και θα μπορέσουμε να πείσουμε όλους αυτούς που  κόπτονται για το καλό μας ότι, δεν θα πρέπει να αποφασίζουν αυτοί(οι ακτιβιστές) για εμάς, αλλά εμείς για εμάς.

Επομένως αγαπητοί οικολογο-ζωόφιλοι και antifur μη μας στερείται και εμάς το δικαίωμα να δούμε τον θαυμαστό τούτο κόσμο που υπάρχει στον πλανήτη γη έστω και για λίγο χρονικό διάστημα και υπ’ αυτές τις συνθήκες. Διότι το λίγο είναι καλύτερο από το καθόλου.

Το άρθρο αυτό γράφθηκε μετά από σχετικό δημοσίευμα και την απόρριψη από την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,  της σχετικής αίτησης της Ε.Ο.Γ. να εντάξει την βιοτεχνία της γούνας στο  Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ίσως και λόγω έλλειψης πειστικών επιχειρημάτων.

ΦΩΤΟ: Οικόσιτα κουνέλια σκοτωμένα από βιζόν εξαιτίας του ζωοφιλικού ακτιβισμού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Υπουργείο Πολιτισμού: Η γούνα και η γουνοποιία δεν αποτελούν άυλη πολιτιστική κληρονομιά 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Τραγικό και φθηνό άρθρο.
    Εκτός αν γράφτηκε με σκοπό να κάνει πλύση εγκεφάλου σε πεντάχρονα παιδιά.
    Η απάντηση είχε γραφτεί εδώ, στο fouit, πριν δημοσιευτεί το άρθρο αυτό!
    Ορίστε και το Link…

    https://fouit.gr/2018/05/31/%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-33-000-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%BA-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF/