ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών το “3ο Μαθητικό Συνέδριο” (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Το “3ο Μαθητικό Συνέδριο” των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νομού Καστοριάς, ήταν το πιο πετυχημένο στη βραχύχρονη ιστορία του θεσμού. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου στο ΤΕΙ Καστοριάς από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους,  τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με γενικό τίτλο «Τα παιδιά παρουσιάζουν …οι μεγάλοι σιωπούν».

Δεκάδες παρουσιάσεις στα τρία αμφιθέατρα του ΤΕΙ, έξι βιωματικά εργαστήρια και εκατοντάδες μαθητές έδωσαν τον παλμό της δημιουργίας και  φαντασίας, σε όλες τις πτυχές της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Προσκεκλημένη η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά που παρακολούθησε όλες τις παρουσιάσεις της μεγάλης γιορτής της παιδείας, μέχρι και την τελευταία, τη συναυλία των μικτών χορωδιών από διάφορα σχολεία.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν ήταν σχετικές με τα αναλυτικά προγράμματα, Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης, Αγωγή  Υγείας, Πολιτισμός & Τέχνες, Ιστορία  – Τοπική ιστορία, Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες – Εκπαιδευτική Ρομποτική κ.α.

Σκοπός του συνεδρίου, που επιτεύχθηκε πλήρως, ήταν να προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες την εμπειρία, μέσω του δημόσιου βήματος, να εκθέσουν οι ίδιοι-ες τις σχολικές εργασίες και δράσεις τους και να αναδειχθούν οι ικανότητες και δεξιότητες, που αφορούν σε αυτήν την πρόκληση, προάγοντας με τον τρόπο αυτό την επικοινωνία, την δημιουργικότητα, την φαντασία, την συνεργασία, την καινοτομία και όλες τις ειδικές δεξιότητες και γνώσεις που απόκτησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

https://youtu.be/vfl0ixX1tck

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button