Καστοριά

“Το Νοσοκομείο Καστοριάς την τελευταία διετία έχει μπει σε άλλη τροχιά” (ρεπορτάζ – φωτογραφίες – όλος ο απολογισμός – πίνακες)

Δημόσιο απολογισμό έκανε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσοκομείου κ. Βασίλειος Αντωνιάδης, σχετικά με τις δράσεις και τα πεπραγμένα κατά την περίοδο 2016-2017, καθώς και στοχοθεσία για το 2018.

Η  ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Καστοριάς χθες Κυριακή 3 Ιουνίου παρουσία του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Γιώργου Κίρκου, της βουλευτού κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, του δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη  Αγγελή, τοπικών αρχών, ιατρών και κόσμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης, «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, το νοσοκομείο τη διετία 2016-2017, με καθημερινό αγώνα από εμένα προσωπικά κι από όλο το προσωπικό έχει μπει σε άλλη τροχιά. Κατά τη διετία που είμαι διοικητής τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά και αυτό φαίνεται από την αύξηση των ευχαριστηρίων των πολιτών και από τη μείωση των παραπόνων. Είναι ένας στατιστικός δείκτης που τον μετράμε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, όλα τα αντιμετωπίζουμε έγκαιρα. Με τον προγραμματισμό που κάνουμε, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

  Καταφέραμε και μειώσαμε πάρα πολύ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυξήσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα και κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στα κτήρια και σε άλλες υπηρεσίες».

Για το θέμα της στελέχωση με ιατρικό προσωπικό, «Οι θέσει των ιατρών δεν είναι όλες καλυμμένες, αλλά σε σχέση με αυτό που παρέλαβα έχουμε σημαντική βελτίωση. Την περίοδο 2016-2017 έχουν προστεθεί στο δυναμικό του νοσοκομείου έξι μόνιμοι γιατροί και αναμένονται το προσεχές διάστημα άλλοι επτά γιατροί, εκ των οποίων τέσσερεις για τα επείγοντα και ένας χειρούργος.

Όσο αναφορά τους οδηγούς των ασθενοφόρων, υπάρχει ένας μόνιμος κι ένας επικουρικός και αναμένεται ένας μόνιμος οδηγός ακόμη».

Για το μέλλον προγραμματίζονται σημαντικά έργα, όπως κτιριακές αναβαθμίσεις, έργα μέσω ΕΣΠΑ που αφορούν θερμομονώσεις, ηλιόθερμα, αλλαγή των λεβήτων σε αερίου και πολλά άλλα.

Διαβάστε όλο τον απολογισμό ΕΔΩ

Στατιστικά στοιχεία και πίνακες ΕΔΩ

Αναλυτικά όλοι οι πίνακες ΕΔΩ

Back to top button