Καστοριά

Αποστασιοποιημένος o Πετσάλνικος για κάθοδο στις εκλογές

Απογοητευμένος από τα πολιτικά δρώμενα και πολύ περισσότερο από τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης

Από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Βουλής, πέρασε μια βόλτα, για να ρυθμίσει υποθέσεις του , ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, επί ΠΑΣΟΚ, άλλοτε βουλευτής Καστοριάς, Φίλιππος Πετσάλνικος. Παρά την επαναδραστηριοποίησή του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, φάνηκε απογοητευμένος, από τα πολιτικά δρώμενα και πολύ περισσότερο από τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης, ν΄ αλλάξει η Γερμανία γραμμή πλεύσης.

«Κέρδισαν από εμάς οι Γερμανοί, κερδίζουν και τώρα από την Ιταλία, λόγω των γερμανικών ομολόγων», μας ανέφερε. Κι, όπως μας έλεγε, αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση στο θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ή δεν υπάρξουν αλλαγές ώστε να μειωθούν τα πλεονάσματα, σε κάτω του 3,5%, δεν πρόκειται η Ελλάδα, να βγει από την κρίση ούτε τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώρες ώρες να ξιφουλκεί κατά ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλλον κρούει ανοιχτές θύρες, αφού και στο νομό Καστοριάς, η κτηνίατρος Ολυμπία Τελιγιορίδου, που είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, έχει ΠΑΣΟΚικές ρίζες. Προς το παρόν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, που έχει υπάρξει εκ των μακροβιότερων βουλευτών, φάνηκε μάλλον αποστασιοποιημένος για επόμενη κάθοδο στις εκλογές.

Μέχρι νεοτέρας λοιπόν, μάλλον δεν έχουμε να περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις στην Καστοριά, που γυναικοκρατείται κοινοβουλευτικά, αφού η βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τα υψηλότερα ποσοστά θετικής γνώμης, ενώ έτερη βουλευτής είναι η Μαρία Αντωνίου, από τη ΝΔ, η οποία επίσης ασχολείται συστηματικά με τα του νομού της.

Α.ΣΤ.

iapopsi.gr

 

 

Back to top button